Babeczki Red Velvet

Zaktualizowany: 2024 22 lutego
red velvet1

Przepis na amerykańskie babeczki Red Velvet

Odkryj przepis na wyjątkowe babeczki Red Velvet z delikatnym kremem twarożkowym, które zachwycą Twoje podniebienie. Te czerwone babeczki z subtelnym aromatem wanilii i kremem z twarożku to idealna słodka przekąska na każdą okazję. Spróbuj tego przepisu i rozkoszuj się pysznymi babeczkami już dziś!

red velvet2

Babeczki Red Velvet przepis krok po kroku

Jeśli lubisz amerykańską kuchnię i lubisz próbować nowe smaki, to upiecz te bardzo ciekawe i niezmiernie popularne czerwone aksamitne babeczki i podaj je na deser.

red velvet1

Babeczki Red Velvet przepis

Wypieki Beaty
Przepis na popularne amerykańskie babeczki red velvet z bitą śmietaną.
5 z 3 ocen
Czas przygotowania 20 minut
Czas wykonania 20 minut
10 hours
Czas całkowity 10 hours 40 minut
Porcje 12
Składniki

składniki na babeczki red velvet

  • 125 g mąki pszennej
  • ¼ łyżeczki proszku do pieczenia
  • ¼ łyżeczki soli
  • 10 g gorzkiego kakao ((2 łyżeczki))
  • 60 g masła (miękkiego )
  • 150 g cukru
  • 1 jajko (rozmiar L)
  • ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii ((albo trochę aromatu waniliowego))
  • 120 ml maślanki
  • czerwony barwnik
  • ½ łyżeczki białego octu
  • ½ łyżeczki sody

składniki na krem twarożkowy do babeczek

Instrukcja
 

Jak zrobić babeczki red velvet

  • Rozgrzej piekarnik do 180 stopni (góra-dół).
  • Przesiej mąkę, proszek do pieczenia, sól i kakao do dużej miski.
    125 g mąki pszennej, ¼ łyżeczki proszku do pieczenia, ¼ łyżeczki soli, 10 g gorzkiego kakao
  • Utrzyj mikserem masło, potem dodaj cukier i miksuj razem, aż masa będzie lekka.
    60 g masła, 150 g cukru
  • Dodaj jajko i mieszaj do czasu, aż się dobrze połączy z masą.
    1 jajko
  • Dodaj ekstrakt z wanilii. W trakcie mieszania zeskrobuj ze ścianek miski przyklejoną masę, tak aby całość była gładka.
    ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii
  • W oddzielnym naczyniu połącz maślankę z barwnikiem (trzeba uzyskać mocny czerwony kolor).
    120 ml maślanki, czerwony barwnik
  • Do masy maślanej dodawaj stopniowo wymieszaną mąkę i maślankę.
  • W szklance zmieszaj sodę i ocet – pozwól im się wymusować i szybko dodaj do masy.
    ½ łyżeczki sody, ½ łyżeczki białego octu
  • Nałóż ciasto do przygotowanych foremek.
  • Piecz około 20 minut, sprawdź patyczkiem, czy babeczki są gotowe.
  • Odstaw babeczki w foremkach na 10 minut, po tym czasie wyjmij je do ostatecznego ostudzenia.

Jak zrobić krem twarożkowy do babeczek

  • Utrzyj mikserem twarożek, aż będzie gładki.
    230 g twarożku naturalnego
  • Dodaj ekstrakt z wanilii i cukier puder i dalej ubijaj.
    ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, 60 g cukru pudru
  • Stopniowo dodawaj kremówkę i ubijaj do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
    160 ml śmietany kremówki
  • Krem nałóż szprycą na wierzch ostudzonych babeczek (jak nie masz szprycy można to zrobić zwykłym woreczkiem foliowym, w którym wycinamy w rogu otwór do wyciskania kremu) i posyp kolorowym maczkiem.
Prywatne
Słowa kluczowe amerykańskie babeczki
Sprawdzony przepis?Daj znać w komentarzu!
red velvet3

Amerykańskie czerwone babeczki – uwagi

Dziś proponuję babeczki w stylu amerykańskim. Red Velvet Cupcakes są bardzo delikatne i pyszne, świetnie się prezentują, więc możemy je podać na specjalne okazje – urodziny, imieniny, Walentynki, rocznice itp. Inspirację znalazłam na stronie Joy of baking  i specjalnie przetłumaczyłam przepis. Z podanego przepisu wychodzi 12 sztuk babeczek.

Zachęcam was również do wypróbowania innych moich przepisów na babeczki. Na blogu znajdziecie również przepis na ciasto red  velvet oraz przepis na torcik red velvet.

Sprawdzone przepisy na babeczki z kremem

Koniecznie wypróbujcie również inne moje przepisy na pyszne i słodkie babeczki z kremem. Na blogu znajdziecie ich niezły wybór, a ja tu przedstawiam trzy z nich:

Podziel się przepisem

Opublikowano: 2012 14 kwietnia