Przepis na wytrawne babeczki z szynką, boczkiem i serem
Dziś mam dla was przepis na fajną przekąskę idealną na różne imprezy ale nie tylko!
Takie wytrawne babeczki z szynką możecie zjeść zamiast kanapki.
Możecie je zabrać do pracy, albo dać dzieciom do szkoły.
A co tam dobrego znajdziecie w środku?
Muffinki z szynką, ale nie tylko!
W środku jest również podsmażona cebula, boczek i żółty ser.
Babeczki są bardzo smaczne – najlepiej smakują jedzone na ciepło, ale takie na zimno też są pyszne.
Fajna alternatywa dla chipsów – na pewno zdrowsza :)
Zobaczcie również mój przepis na pissaladiere, czyli „niby” pizzę cebulową
Muffinki z szynką przepis

Muffinki z szynką
Przepis na wytrawne babeczki z szynką, boczkiem i żółtym serem.
Składniki
Instrukcja
- Cebulę i boczek drobno pokrój i podsmaż na patelni.2 cebule, 50 g boczku
- Szynkę i ser żółty pokrój w kostkę.50 g szynki, 150 g żółtego sera
- Piekarnik rozgrzej do 210 stopni (góra/dół).
- Wymieszaj w misce sypkie składniki.375 g mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, przyprawy
- Jajka roztrzep z mlekiem, masło rozpuść i ostudzone dodaj do mleka z jajkami,2 jajka, 1 szklanka mleka, 100 g masła
- Dodaj sypkie składniki i przyprawy.
- Wymieszaj (ciasto nie musi być gładkie), dodaj ser, cebulę, boczek i szynkę.
- Nakładaj do foremek, po wierzchu posyp odrobiną soli, papryki itp.
- Piecz około 20 minut.
Sprawdzony przepis?Daj znać w komentarzu!