Snickers brownie
Przepis na ciasto brownie snickersowe
Przepis na snickers brownie z masłem orzechowym, masą kajmakową i orzeszkami to połączenie intensywnego smaku czekolady z kremowym masłem orzechowym i słodkim karmelem, które rozbudzi zmysły każdego łasucha. Te cudownie wilgotne i pełne smaku brownie jest doskonałą propozycją dla miłośników połączenia czekolady i orzechów, a dodatek karmelu nadaje im niezapomnianego aromatu. Spróbuj tego przepisu, aby stworzyć wyjątkowe i niesamowicie apetyczne brownie, które zachwyci Twoich gości na każdej imprezie!
Spis treści
Snickers brownie przepis krok po kroku
Jeśli lubisz mocno czekoladowe ciasta w połączeniu z orzechami i karmelem, to koniecznie wypróbuj ten przepis!
Snickers brownie przepis
Wyposażenie
- Foremka do pieczenia o wielkości 24/24 cm.
Składniki
składniki na snickers brownie
- 110 g masła
- 200 g gorzkiej czekolady
- 1 szklanka cukru trzcinowego (200 g)
- 3 jajka (rozmiar L)
- 3/4 szklanki mąki pszennej (120 g)
- 1/4 łyżeczki soli
- 150 g masy kajmakowej
- 50 ml mleka
- 100 g masła orzechowego
- 2 garście orzeszków ziemnych ((mogą być słone :)))
Instrukcja
Jak zrobić snickers brownie
- W dużym garnku rozpuść masło razem z rozdrobnioną czekoladą.110 g masła, 200 g gorzkiej czekolady
- Dodaj cukier i wymieszaj.1 szklanka cukru trzcinowego
- Dodaj pojedynczo jajka i po każdy dokładnie wymieszaj masę (ja wszystko robiłam łyżką).3 jajka
- Mąkę zmieszaj z solą i dodaj do masy czekoladowej – wymieszaj.3/4 szklanki mąki pszennej, 1/4 łyżeczki soli
- Przelej masę do przygotowanej foremki (używałam takiej 24/24 cm).
- Masę kajmakową podgrzej z mlekiem – tak aby stała się bardziej płynna (w razie konieczności możesz dodać trochę mleka).150 g masy kajmakowej, 50 ml mleka
- Masło orzechowe dodaj do ciepłego kajmaku i wymieszaj.100 g masła orzechowego
- Wyłóż masę orzechową na brownie i delikatnie końcówką noża zamieszaj obydwie masy.
- Orzeszki ziemne lekko rozdrobnij nożem i posyp nimi wierzch ciasta.2 garście orzeszków ziemnych
- Piecz brownie w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (w trybie góra/dół) przez około 30-35 minut (do suchego patyczka).
Prywatne
Ciasto brownie jak snickersy – uwagi
Na pomysł tego brownie wpadłam, gdy zastanawiałam się co dobrego upiec na wyjazd na narty (przecież bez odpowiedniego zaplecza nie można nigdzie wyjeżdżać). Zdecydowałam się na brownie, gdyż nie przeszkadza mu długie stanie. Samo brownie nie brzmi jakoś szczególnie oszałamiająco, więc musiałam go jakoś „podrasować”.
Tak powstało brownie snickers – brownie z dodatkiem masy kajmakowo-orzechowej i z orzeszkami ziemnymi – muszę przyznać, że efekt przeszedł moje oczekiwania. Ciężko poprzestać na jednym kawałku (i mi się to nie udało – jakoś zjadanie ich możliwe jest tylko w liczbie co najmniej dwóch kawałków na raz) Ten snickers brownie będzie smakował wszystkim wielbicielom snickersów, masła orzechowego i orzeszków – mmmmmmmniam.
Przy okazji zachęcam was do wypróbowania innych moich przepisów na ciasta czekoladowe. Znajdziecie tu mnóstwo pysznych przepisów!
Polecane przepisy na ciasta brownie
Wszystkich wielbicieli ciast brownie i ciast czekoladowych zachęcam do wypróbowania innych moich przepisów na te słodkości. Na blogu jest ich już niezły wybór, a ja tu polecam między innymi takie trzy przepisy:
Popularne Przepisy
Polecane przepisy
Snickers brownie
Przepis na brownie jak snickers z kajmakiem, masłem orzechowym i orzeszkami ziemnymi. To brownie snickers smakuje rewelacyjnie! Pokochacie go od pierwszego gryzu! Jeśli lubicie takie czekoladowe brownie i uwielbiacie batoniki snickers, to to połączenie jest właśnie dla was!
Brownie z masłem orzechowym i orzechami
Przepis na brownie jak snickers jest bardzo prosty i szybki do zrobienia. Każdy sobie z nim poradzi. Zobaczcie na mój przepis na ciasto brownie i zobaczcie jak zrobić brownie z orzechami. Przygotujcie to snickers brownie dla swojej rodziny i zobaczcie jak będą nim zachwyceni! Wypróbujcie mój prosty przepis krok po kroku na brownie.
Polecam wam również przepis na lody sernikowo-snickersowe, domowe batoniki snickers albo ciasto snickers bez pieczenia.