Na pomysł tego brownie wpadłam, gdy zastanawiałam się co dobrego upiec na wyjazd na narty (przecież bez odpowiedniego zaplecza nie można nigdzie wyjeżdżać ;)).

Zdecydowałam się na brownie, gdyż nie przeszkadza mu długie stanie.

Samo brownie nie brzmi jakoś szczególnie oszałamiająco, więc musiałam go jakoś „podrasować” :)

Tak powstał snickers brownie – brownie z dodatkiem masy kajmakowo-orzechowej i z orzeszkami ziemnymi – muszę przyznać,  że efekt przeszedł moje oczekiwania :)

Ciężko poprzestać na jednym kawałku (i mi się to nie udało – jakoś zjadanie ich możliwe jest tylko w liczbie co najmniej dwóch kawałków na raz ;))

Ten snickers brownie będzie smakował wszystkim wielbicielom snickersów, masła orzechowego i orzeszków – mmmmmmmniam.

swnickers brownie2

swnickers brownie1

swnickers brownie5

brownie snickers

Snickers brownie

Wypieki Beaty
5 z 1 oceny

Składniki
  

Instrukcja
 

  • W dużym garnku rozpuść masło razem z rozdrobnioną czekoladą.
  • Dodaj cukier i wymieszaj.
  • Dodaj pojedynczo jajka i po każdy dokładnie wymieszaj masę (ja wszystko robiłam łyżką).
  • Mąkę zmieszaj z solą i dodaj do masy czekoladowej - wymieszaj.
  • Przelej masę do przygotowanej foremki (używałam takiej 24/24 cm).
  • Masę kajmakową podgrzej z mlekiem - tak aby stała się bardziej płynna (w razie konieczności możesz dodać trochę mleka).
  • Masło orzechowe dodaj do ciepłego kajmaku i wymieszaj.
  • Wyłóż masę orzechową na brownie i delikatnie końcówką noża zamieszaj obydwie masy.
  • Orzeszki ziemne lekko rozdrobnij nożem i posyp nimi wierzch ciasta.
  • Piecz w 180 stopniach przez około 30-35 minut (do suchego patyczka).
Sprawdzony przepis?Daj znać w komentarzu!

 

Przepis własny.