Przepis na ciasto brownie snickersowe

Na pomysł tego brownie wpadłam, gdy zastanawiałam się co dobrego upiec na wyjazd na narty (przecież bez odpowiedniego zaplecza nie można nigdzie wyjeżdżać ;)).

Zdecydowałam się na brownie, gdyż nie przeszkadza mu długie stanie.

Samo brownie nie brzmi jakoś szczególnie oszałamiająco, więc musiałam go jakoś „podrasować” :)

Tak powstało brownie snickersbrownie z dodatkiem masy kajmakowo-orzechowej i z orzeszkami ziemnymi – muszę przyznać,  że efekt przeszedł moje oczekiwania :)

Ciężko poprzestać na jednym kawałku (i mi się to nie udało – jakoś zjadanie ich możliwe jest tylko w liczbie co najmniej dwóch kawałków na raz ;))

Ten snickers brownie będzie smakował wszystkim wielbicielom snickersów, masła orzechowego i orzeszków – mmmmmmmniam.

Przy okazji zachęcam was do wypróbowania innych moich przepisów na ciasta czekoladowe. Znajdziecie tu mnóstwo pysznych przepisów!

Przejdź do przepisu Drukuj Przepis
5 z 2 ocen
Postaw mi kawę

swnickers brownie2

swnickers brownie1

swnickers brownie5

Snickers brownie przepis do druku

brownie snickers

Snickers brownie

Wypieki Beaty
Przepis na brownie z kajmakiem i orzeszkami ziemnymi - pyszne i uzależniające.
5 z 2 ocen
Czas przygotowania 30 minut
Czas wykonania 35 minut
Czas całkowity 1 godz 5 minut
Porcje 24

Wyposażenie

  • Foremka do pieczenia o wielkości 24/24 cm.

Składniki

Instrukcja
 

  • W dużym garnku rozpuść masło razem z rozdrobnioną czekoladą.
    110 g masła, 200 g gorzkiej czekolady
  • Dodaj cukier i wymieszaj.
    1 szklanka cukru trzcinowego
  • Dodaj pojedynczo jajka i po każdy dokładnie wymieszaj masę (ja wszystko robiłam łyżką).
    3 jajka
  • Mąkę zmieszaj z solą i dodaj do masy czekoladowej - wymieszaj.
    3/4 szklanki mąki, 1/4 łyżeczki soli
  • Przelej masę do przygotowanej foremki (używałam takiej 24/24 cm).
  • Masę kajmakową podgrzej z mlekiem - tak aby stała się bardziej płynna (w razie konieczności możesz dodać trochę mleka).
    150 g masy kajmakowej, 50 ml mleka
  • Masło orzechowe dodaj do ciepłego kajmaku i wymieszaj.
    100 g masła orzechowego
  • Wyłóż masę orzechową na brownie i delikatnie końcówką noża zamieszaj obydwie masy.
  • Orzeszki ziemne lekko rozdrobnij nożem i posyp nimi wierzch ciasta.
    2 garście orzeszków ziemnych
  • Piecz w 180 stopniach przez około 30-35 minut (do suchego patyczka).
Sprawdzony przepis?Daj znać w komentarzu!

Przepis własny.