Tarty owocowe bez pieczenia

 

tarta owocowa bez pieczenia

 

Tarty owocowe bez pieczenia to zawsze letni hit w naszym domu.

Po pierwsze – nie wymagają włączania piekarnika.

Po drugie – podaje się je schłodzone, więc świetnie smakują w letnie, gorące dni :)

Po trzecie – kto się oprze takim pysznym, świeżym owocom? Na pewno nie ja ❤

Tarty przygotowujemy na ciasteczkowym spodzie, do tego lekki mus owocowo-twarożkowy i mnóstwo owoców.

Świeżo, lekko i delikatnie.

Ja przygotowałam kilka mniejszych tart, ale możecie zrobić jedną dużą :)

Zapraszam was na inne pyszne tarty, albo ciasta na zimno – spróbujcie koniecznie.

 

tarta z musem bez pieczenia tarty owocowe bez pieczenia
 

tarta z musem owocowym bez pieczenia tarty z musem bez pieczenia
 

tarta owocowa bez pieczenia mini tart owocowe
 

Tarty owocowe bez pieczenia – przepis do druku

tarty owocowe bez pieczenia

Tarty owocowe bez pieczenia

Wypieki Beaty
Przepis na jedną dużą tartę o średnicy około 24 cm, albo kilka mniejszych.
4 z 3 ocen
Czas przygotowania 40 minut
Czas całkowity 40 minut
Danie Tarta
Porcje 12
Kalorie 260 kcal

Składniki
  

spód:

mus:

dodatkowo:

  • owoce do dekoracji

Instrukcja
 

  • Ciasteczka zmiksuj na drobno, dodaj rozpuszczone masło i wymieszaj - jeśli ciastka są suche, to można dodać więcej masła.
  • Do formy do tarty wysyp masę ciasteczkową - ugnieć dokładnie boki i dno foremki.
  • Owoce do musu umyj i osusz, jeśli trzeba obierz ze skórki, pokrój na drobniejsze kawałki i dokładnie zmiksuj blenderem.
  • Do zmiksowanych owoców dodaj twarożek i cukier - zmiksuj razem.
  • Żelatynę zalej zimną wodą - tylko tyle, aby zakryła jej powierzchnię.
  • Gdy żelatyna napęcznieje podgrzej ją krótko w mikrofalówce, aby stała się płynna.
  • Zimną kremówkę zmiksuj aż będzie gęsta.
  • Dodaj kremówkę do masy owocowej i delikatnie wymieszaj.
  • Do żelatyny dodaj 1-2 łyżki masy owocowej i wymieszaj, a następnie przelej żelatynę do reszty masy - dokładnie wymieszaj.
  • Przelej mus na spód z ciasteczek.
  • Wstaw formę do lodówki na kilka godzin - aby masa stężała.
  • Przed podaniem udekoruj tartę owocami.

Składniki Odżywcze

Serving: 1gKalorie: 260kcalWeglowodany: 23gBiałko: 5gTłuszcz: 17g
Sprawdzony przepis?Daj znać w komentarzu!

 

Inspiracja – podaję moją wersję.