brzoskwiniowe ciasto w sloiku 3

Brzoskwiniowe ciasto w słoiku poleca się Waszej uwadze :)

To mała porcja słodkości, ale za to jaka dobra – dużo kruszonki (na dole – jako spód i na górze), do tego soczyste brzoskwinie i pyszne świeże jagody, a na koniec do chrupania siekane migdały.

A cała ta dobroć zamknięta w niedużym słoiku :)

Ciacho polecam zjeść jeszcze na ciepło z kulką lodów, ale taki słoiczek możecie zakręcić i zabrać na piknik, do pracy, a nawet możecie go podarować komuś bliskiemu :D

Podaję Wam porcję na około 4 słoiczki ciasta.

brzoskwiniowe ciasto w sloiku 1

 

brzoskwiniowe ciasto w sloiku 2

 

brzoskwiniowe ciasto w sloiku 5

 

brzoskwiniowe ciasto w sloiku 7

 

brzoskwiniowe ciasto w sloiku 8

 

peach pie in a jar

Brzoskwiniowe ciasto w słoiku

Wypieki Beaty
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 20 minut
Czas wykonania 30 minut
Czas całkowity 50 minut
Porcje 4

Składniki
  

Instrukcja
 

  • Składniki kruszonki zagnieć razem tworząc grudkowate ciasto.
  • Brzoskwinie pokrój w kostkę, dodaj jagody.
  • Do owoców dodaj cukier, mąkę, cynamon i sok z cytryny - wymieszaj.
  • Na dno słoiczków - około 4 sztuki wyłóż mniej więcej połowę kruszonki i lekko ją dociśnij.
  • Nałóż owoce i przykryj resztą kruszonki.
  • Wierzch możesz dodatkowo posypać posiekanymi migdałami lub orzechami.
  • Ciasta piecz w 190 stopniach przez około 30 minut.
  • Po upieczeniu lekko ostudź - uważaj, bo słoiki będą gorące.
  • Podawaj na ciepło z lodami.
Sprawdzony przepis?Daj znać w komentarzu!