Mam dla Was coś zdrowego, a do tego smacznego :)

Na dodatek – z warzywami :)

Zapraszam na ciasteczka marchewkowe z płatkami owsianymi – fajnie chrupiące z wierzchu, lekko miękkie  w środku.

Moim dzieciom (i mi) bardzo zasmakowały i nawet nie domyśliły się, że w środku zjadają marchewkę :)

Te ciasteczka, to gratka dla wszystkich niejadków – mają fajny lekko pomarańczowy kolor, pachną cynamonem i są przede wszystkim upieczone w domu, ze znanych składników.

Ja i moje dzieci jedliśmy je same, ale można te również przełożyć ulubionym dżemem owocowym i jeść jak markizy.

Z przepisu dostaniecie blachę upieczonych „na ciasno” ciasteczek.

ciasteczka marchewkowe_1

ciasteczka marchewkowe_3

ciasteczka marchewkowe_7

ciasteczka marchewkowe_6

Ciasteczka marchewkowe

Wypieki Beaty
4.75 z 4 ocen

Składniki
  

Instrukcja
 

  • W dużej misce umieść wszystkie składniki (masło w kawałkach) i szybko zagnieć ciasto.
  • Schowaj ciasto na godzinę do lodówki.
  • Po schłodzeniu ponownie zagnieć ciasto, rozwałkuj na blacie podsypanym mąką (na grubość około 3-5 mm).
  • Radełkiem lub ostrym nożem pokrój ciasto na kwadraciki/prostokąciki.
  • Piecz w 180 stopniach przez około 15 minut - do zrumienienia.
  • Po upieczeniu ostudź.
Sprawdzony przepis?Daj znać w komentarzu!