Korzenne ciasto kokosowe

 

korzenne ciasto kokosowe

 

Korzenne ciasto kokosowe będzie Wam smakowało :D

Tak jak mi.

Leciutkie, wilgotne, aromatyczne ciasto na mleczku kokosowym, które dodałam również do lukru.

Do tego to ciasto na dwie miski i łyżkę – czyli w jednej misce mieszamy mokre składniki, w drugiej misce suche składniki, a potem łyżką mieszamy jedne z drugimi – koniec kropka.

Pieczenie zajmuje 25 minut, więc jeśli tylko macie w domu mleczko kokosowe i wiórki kokosowe, to możecie mieć gotowe ciasto w niespełna 30 minut :D

Rewelacja prawda?

Takie ciasta po prostu uwielbiam – nie dość, że pyszne, to jeszcze takie proste do zrobienia.

Każdy, powtarzam KAŻDY da radę go przygotować, bo prościej to się już chyba nie da :)

A do tego z przepisu otrzymacie sporą blaszkę ciasta – ja ją piekłam w foremce 20/30.

Polecam Wam również ciasto kokosowe z kremem oraz prostą babkę kokosową.

 

ciasto z mleczkiem kokosowym

 

korzenne ciasto

 

ciasto z wiórkami kokosowymi

 

ciasto kokosowe z cynamonem

 

korzenne ciasto kokosowe

 

korzenne ciasto kokosowe

 

korzenne ciasto kokosowe

Korzenne ciasto kokosowe

Wypieki Beaty
5 z 2 ocen
Czas przygotowania 10 minut
Czas wykonania 25 minut
Czas całkowity 35 minut
Porcje 20

Składniki
  

ciasto:

wierch:

Instrukcja
 

  • W jednej misce zmieszaj razem suche składniki (razem z przyprawami), w drugiej misce wymieszaj mokre składniki - olej, mleczko i jajka.
  • Dodaj mokre składniki do suchych i wymieszaj łyżką.
  • Przelej ciasto do foremki o wielkości około 20/30 cm.
  • Piecz w 180 stopniach przez około 25 minut - do suchego patyczka.
  • Po upieczeniu lekko ostudź.
  • Aby przygotować lukier wsyp cukier puder do miski i dodaj po trochu mleczko kokosowe - wymieszaj.
  • Polej lukrem ciasto, a na koniec posyp płatkami kokosowymi i posyp posiekanymi orzechami.
Sprawdzony przepis?Daj znać w komentarzu!

 

Przepis znalazłam tutaj.