Ostatnio brownie stają się u nas bardzo popularne – ja sama zamieszczałam już przepisy na brownie z malinami, red velvet, a nawet na czekoladowe jajka niespodzianki :)

Tym razem chcę Wam podać przepis na najprostsze brownie na świecie, które będziecie mieli gotowe w pół godziny :)

Brzmi zachęcająco? To do roboty!

Potrzebna będzie duża blaszka – mniej więcej 23/35 cm – może być też mniejsza, wtedy ciasto wyjdzie trochę wyższe, ale będzie też wymagało odrobinę dłuższego pieczenia.

Do tego brownie nie używamy czekolady, tylko mnóstwo gorzkiego kakao, a jako uzupełnienie możecie dodać wszystko co Wam smakuje – różne orzechy, bakalie, owoce, posiekaną czekoladę – zmieniając dodatki za każdym razem otrzymacie inne brownie :)

najprostsze brownie4

najprostsze brownie3

najprostsze brownie5

brownie

Najprostsze brownie

Wypieki Beaty
5 z 1 oceny

Składniki
  

Instrukcja
 

  • Jajka zmiksuj z cukrem i wanilią na puszystą masę.
  • Pozostałe suche składniki zmieszaj razem.
  • Dodawaj mąkę na zmianę z rozpuszczonym masłem do masy jajecznej.
  • Ciasto wyłóż do przygotowanej foremki (około 23/35 cm).
  • Piecz w 180 stopniach przez około 20 minut (do suchego patyczka).
Sprawdzony przepis?Daj znać w komentarzu!