Pstrąg z grilla przepis

Zaktualizowany: 2024 16 maja
pstrąg z grilla

Przepis na pysznego pstrąga z grilla

Zapraszam dziś na prosty przepis idealny na weekend – to rewelacyjny pstrąg z grilla. Ten przepis sprawdzi się idealnie na majówkę i na weekendowe grillowanie w ogródku :) Podawany z grillowanymi warzywami lub sałatką z pomidorów i ogórków, grillowany pstrąg będzie doskonałym wyborem dla miłośników zdrowej kuchni oraz dla wszystkich, którzy cenią sobie delikatny smak grillowanej ryby. Spróbujcie koniecznie!

pstrąg z grilla

Pstrąg z grilla prosty przepis

Jeśli planujesz w weekend grilla, albo przyjęcie w ogrodzie, to przygotuj takiego prostego pysznego i soczystego pstrąga idealnego do grillowania. To świetne, lekkie i małokaloryczne danie zachwyci każdego!

pstrC485g z grilla 2

Pstrąg z grilla przepis

Wypieki Beaty
Przepis na prostego i pysznego pstrąga idealnego do przygotowania na grillu.
3.95 z 19 ocen
Czas przygotowania 10 minut
Czas wykonania 20 minut
2 hours
Danie Obiad
Porcje 2
Składniki

składniki na pstrąga z grilla

  • 2 pstrągi (wypatroszone )
  • 2 -3 łyżki masła (rozpuszczonego)
  • 1 łyżka natki pietruszki (posiekanej )
  • 1 łyżka koperku (posiekanego )
  • 2 ząbki czosnku
  • sól i pieprz
  • 2-4 plasterki cytryny
Instrukcja
 

Jak zrobić grillowanego pstrąga

  • Pstrąga umyj i obetrzyj ręcznikiem papierowym.
    2 pstrągi
  • Do rozpuszczonego masła dodaj natkę i koperek, wyciśnij przez praskę czosnek, posól i popieprz – wymieszaj.
    2 -3 łyżki masła, 1 łyżka natki pietruszki, 1 łyżka koperku, 2 ząbki czosnku, sól i pieprz
  • Ryby oprósz solą i pieprzem – w środku i z zewnątrz, nałóż do środka ryb część masła z ziołami, resztą posmaruj wierzch rybek.
  • Ułóż plasterki cytryny.
    2-4 plasterki cytryny
  • Zawiń ryby w folię aluminiową i schowaj do lodówki na kilka godzin.
  • Ryby możesz ugrillować bezpośrednio w tej folii – około 10-12 z każdej strony.
Prywatne
Słowa kluczowe dania na grill, grill, jak grillować rybę, jak zrobić pstrąga, na grilla, ryba na grill, ryba na grilla, soczysty pstrąg
Sprawdzony przepis?Daj znać w komentarzu!
pstrąg z grilla 3

Prosty pstrąg grillowany – uwagi

Zapraszam na nowy przepis – dziś będzie pstrąg z grilla :) Nie jem zbyt często ryb, bo nie umiem ich przyrządzać. Moje menu rybne ogranicza się do przygotowania łososia sposobem sprzedanym mi przez teściową – sposób rewelacyjny więc mogę zdradzić. Na dno patelni nalej trochę wody, włóż łososia, przypraw go wg uznania, patelnię przykryj pokrywką, gotuj tak rybkę do miękkości. Dzięki wodzie łosoś jest bardzo soczysty, a do tego nie ma dodatkowych kalorii z tłuszczu :)

Z pstrągiem jest równie prosto :)

Jak przygotować pstrąga do grillowania?

Wystarczy przygotować masełko, czosnek, świeżą zieleninę – pietruszkę i koperek, do tego jakaś cytrynkę, przyprawy. Smarujemy tym rybkę, zawijamy w folię aluminiową i gotowe :) Ryby możecie przygotować kilka godzin wcześniej, aby przeszły aromatem ziół i przypraw. Potem już tylko wystarczy wrzucić na grill i zajadać się pyszną i zdrową rybką :)

A do rybki polecam wam sałatkę grillową z awokado albo sałatkę z brokułów.

Polecam wam również inne przepisy na dania obiadowe.


pstrąg z grilla 5

Polecane przepisy na grilla

Jeśli planujecie przyjęcie z grillowaniem, to koniecznie przygotujcie również na niego świetne sałatki, które doskonale uzupełnią smak grillowanych potraw, a także zróbcie na grillu pyszne kotleciki cevapcici – będą doskonałe!

Opublikowano: 2016 4 czerwca

Podziel się przepisem

3.95 from 19 votes (19 ratings without comment)
Subskrybuj
Powiadom o
guest
Ocena Przepisu




Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celu publikacji komentarza

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

9 komentarzy
Najbardziej cenione
Najnowsze Najstarsze
Inline Feedbacks
View all comments

Popularne Przepisy

Polecane przepisy

Pstrąg z grilla przepis

Przepis na pstrąga na grilla z masłem ziołowym i cytryną to pyszny i prosty przepis idealny dla każdego. Pstrąg na grilla smakuje wyśmienicie. Po upieczeniu ma delikatne i aromatyczne mięso, a taka ryba z grilla to zdrowy posiłek i do tego niskokaloryczny. Jeśli lubicie rybę z grilla to pstrąg nadaje się idealnie.

Pstrąg na grillu

Zobaczcie mój przepis na pstrąga z grilla i przygotujcie tą rybkę na przyjęcie grillowe. Jak zrobić pstrąga na grilla? Rybę przygotujcie wcześniej i schowajcie do lodówki, aby mięso przeszło smakiem ziół i czosnku. Pstrąg z grilla w foli po upieczeniu jest mocno aromatyczny i delikatny - jak dla mnie przepyszny! Gotowego pstrąga możecie podać z sałatką ziemniczaną i surówką colesław.