Odwrócone ciasto z morelami
Placki twarogowe z bobem

Tak, tak – dobrze widzicie – lemoniada ogórkowa 🙂

Przepis na ten orzeźwiający napój usłyszałam w Radiu Zet (podany był przez Beatę Pawlikowską) i niezwłocznie go wypróbowałam 🙂

Lemoniada jest bardzo prosta i szybka do przygotowania, a w smaku czuć ogórkowy smak 🙂

Świetnie chłodzi i orzeźwia i dobrze smakuje.

Do tego kolory dodają energii i poprawiają humor od samego patrzenia 🙂

Zróbcie zakupy i sami możecie zaraz cieszyć oczy i podniebienie tą niezwykłą lemoniadą.

A to Wasza lista zakupów: oprócz ogórka będziecie potrzebować jeszcze cytryny, miętę i wodę mineralną.

Tutaj podaję porcję na około 1-1,5 litra (zależy jak dużo wody dolejecie do soków).

lemoniada ogórkowa_1

lemoniada ogórkowa_2

lemoniada ogórkowa_4

lemoniada ogórkowa_5

 

Lemoniada ogórkowa
 
Autor:
Składniki
  • 1 długi ogórek (ze skórką)
  • 1-2 cytryny
  • kilka liści świeżej mięty
  • około 1 litra wody mineralnej
  • ewentualnie coś do dosłodzenia do smaku
Wykonanie
  1. Ogórka umyj i zetrzyj na tarce - miąższ mocno wyciśnij i wyrzuć.
  2. Cytryny wyciśnij i sok dodaj do soku z ogórka.
  3. Dolej wodę mineralną i ewentualnie posłodź do smaku.
  4. Dorzuć listki świeżej mięty i ewentualnie kostki lodu.

 

Odwrócone ciasto z morelami
Placki twarogowe z bobem

Related Post