Jajka faszerowane śledziem
Przepis na proste i smaczne jajka faszerowane ze śledziem
wpis zawiera lokowanie produktu
Jajka faszerowane śledziem to wyjątkowe danie, które łączy w sobie delikatność gotowanych jajek z intensywnym smakiem śledzia. W tym przepisie, jajka są ugotowane na twardo, a ich żółtka mieszane z aromatycznym śledziem i lekkim twarożkiem tworzą nadzienie pełne charakteru. Jajka ze śledziem to świetny pomysł na elegancką przekąskę, która zaskoczy smakoszy i doda charakteru każdemu przyjęciu. Odkryj prosty sposób na przygotowanie tego pysznego dania i ciesz się unikalnym połączeniem smaków.
Spis treści
Jajka faszerowane śledziem przepis krok po kroku
Jeśli lubisz jajka i różne przepisy z ich wykorzystaniem, to spróbuj tego połączenia smaków.
Jajka faszerowane śledziem przepis
Składniki
składniki na jajka faszerowane śledziami
- 8 jajek (ugotowanych na twardo)
- około 100 g fileta ze śledzia
- około 180 g twarożku naturalnego
- 4 łyżki szczypiorku (posiekanego )
- sól i pieprz (do smaku)
- kiełki (do podania)
Instrukcja
Jak zrobić jajka faszerowane śledziami
- Jajka obierz, przekrój na pół i łyżeczką wyjmij żółtka.8 jajek
- Śledzia drobno posiekaj – im drobniej tym lepiej.około 100 g fileta ze śledzia
- Żółtka porządnie rozgnieć widelcem.
- W misce wymieszaj razem żółtka, śledzia, twarożek i szczypiorek.około 180 g twarożku naturalnego, 4 łyżki szczypiorku
- Dopraw farsz do smaku solą i pieprzem.sól i pieprz
- Nałóż farsz do połówek jajek.
- Posyp wierzch kiełkami oraz odrobiną grubo mielonego pieprzu.kiełki
Prywatne
Składniki Odżywcze
Faszerowane jajka ze śledziem – uwagi
Lubicie jajka faszerowane? A jedliście kiedyś jajka faszerowane śledziem? To takie idealne świąteczne połączenie – i jajka i śledzik – dla każdego coś dobrego. Do tego naturalny delikatny twarożek, szczypiorek, trochę kiełków i pyszna przystawka gotowa.
Nie dość, że pyszna, to jeszcze zdrowa i dietetyczna – szczególnie jeśli użyjecie śledzi marynowanych lub świeżych płatów ryby (wtedy dobrze jest ją wcześniej odmoczyć trochę w wodzie, aby śledzie nie były za słone). Żeby nie było – takie jajka faszerowane możecie jeść nie tylko na święta – ale również bez okazji, albo zaserwować je na imprezie. Podaję tu przepis na 8 porcji – z 8 jajek, ale bardzo łatwo możecie zrobić mniejszą lub większą porcję.
Zapraszam również po przepisy na pyszne wielkanocne ciasta.
Ps. Ja użyłam śledzie z suszonymi ziołami.
Polecane przepisy na przekąski
Wypróbuj również inne moje przepisy na smakowite przekąski idealne na co dzień jak i od święta. Tutaj polecam między innymi takie trzy przepisy:
Popularne Przepisy
Polecane przepisy
Przepis na faszerowane jajka
Zapraszam na mój prosty i szybki przepis na jajka na twardo faszerowane śledziem i naturalnym szczypiorkiem. Takie połączenie smaków sprawia, że te jajka będą idealne na Wielkanoc, ale nie tylko! Sprawdźcie mój przepis opisany krok po kroku i przygotujcie tą smaczną przekąskę już dziś!