Chleb pomidorowy
Czekoladowe ciasto z mikrofalówki 🙂

Dziś coś dla wielbicieli słodkości i orzechów – babeczki krówkowo-orzechowe 🙂

Babeczki są pyszne, puszyste i mięciutkie.

Orzechy przyjemnie chrupiąc idealnie wypływając na teksturę babeczek.

Te maleństwa na pewno zasmakują wszystkim – i dużym i małym.

Przepis powstał z kompilacji kilku przepisów na podobne babeczki znalezionych w sieci.

babeczkakrowka 

Babeczki krówkowo-orzechowe
 
Autor:
Składniki
  • 3 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • szczypta soli
  • 5 łyżek cukru trzcinowego
  • 3 łyżeczki kakao
  • 2 jajka
  • 1,5 szklanki mleka
  • 0,5 szklanki oleju
  • ¾ puszki z masą krówkową (albo tyle ile mamy :))
  • orzechy w ilości dowolnej - ja dałam mieszankę orzechów arachidowych, włoskich i leśnych
Wykonanie
  1. Nagrzać piekarnik do 200 stopni.
  2. Jajka utrzeć z cukrem, sypkie produkty wymieszać razem i dodawać do masy jajecznej na zmianę z mlekiem i olejem, na koniec dodać masę krówkową i orzechy. Przełożyć do foremek i piec około 20 minut.

Chleb pomidorowy
Czekoladowe ciasto z mikrofalówki 🙂

Related Post