Zupa kukurydziana
Czekoladowe gofry z brzoskwiniami

Razowe babeczki bananowe

 

pełnoziarniste mufinki

 

Razowe babeczki bananowe na pełnoziarnistej mące, z płatkami owsianymi i orzechami włoskimi. Takie babeczki „na bogato” będą idealne na ekspresowe śniadanie (wtedy upieczcie je wieczorem), albo możecie je zabrać ze sobą do pracy na drugie śniadanie lub dać dzieciom do szkoły 🙂

Dzięki nim będziecie mieli dużo energii i będziecie „zdrowo” najedzeni 😉

Zamiast orzechów włoskich możecie użyć dowolne orzechy albo migdały, możecie też dodać rodzynki lub inne bakalie.

Z podanej porcji otrzymacie około 12 sporych babeczek.

zdrowe babeczki owsiane

 

babeczki owsiane

 

fit babeczki

 

babeczki bananowe fit

 

mufinki bananowe

 

babeczki bananowe

 

Razowe babeczki bananowe
 
Autor:
Składniki
babeczki:
  • 150 g mąki pełnoziarnistej (użyłam pszenną)
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 50 g płatków owsianych
  • 100 g brązowego cukru
  • 100 g oleju
  • 3 średnie banany - rozgniecione
  • 2 jajka - rozmiar L - roztrzepane
  • 50 g orzechów włoskich - posiekanych
  • 60 g jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka cynamonu
kruszonka:
  • 50 g płatków owsianych
  • 30 g drobno posiekanych orzechów włoskich
  • łyżka miodu
  • pół łyżeczki cynamonu
Wykonanie
babeczki:
  1. Zmieszaj razem wszystkie suche składniki.
  2. W drugiej misce zmieszaj jajka, olej, jogurt, jajka oraz banany.
  3. Dodaj mokre składniki do mokrych i wymieszaj łyżką.
  4. Nałóż ciasto do foremek na babeczki.
kruszonka:
  1. Zmieszaj razem wszystkie składniki kruszonki.
  2. Nałóż po łyżeczce na wierzch babeczek.
  3. Babeczki piecz w 180 stopniach przez 25-30 minut - do suchego patyczka.
  4. Po upieczeniu przestudź.

 

Zupa kukurydziana
Czekoladowe gofry z brzoskwiniami

Related Post