Ciasto bananowe z czekoladą
Pudding z maślanki z owocami

Jeśli lubicie białą czekoladę, to musicie spróbować te lody. Są aksamitne, lekkie i fajnie czekoladowe.

Przepis jest bardzo prosty i nie wymaga użycia żółtek, ich zaparzania, gotowania itd.

 

 

 

 

Lody z białą czekoladą
 
Autor:
Składniki
  • 200g białej czekolady
  • 100g cukru
  • 500ml mleka
  • 500ml śmietany kremówki
Wykonanie
  1. Zagotuj mleko z cukrem, zdejmij z ognia i dodaj podzieloną na kawałki białą czekoladę, mieszaj, do rozpuszczenia.
  2. Schłódź mieszankę, a następnie wstaw do lodówki, aby była bardzo zimna. Śmietanę kremówkę ubij i powoli wlewaj do niej mleko z czekoladą.
  3. Całość przełóż do maszyny do lodów, albo włóż do zamrażarki i mieszaj co mniej więcej pół godziny (czynność powtórz około 5 razy).

Ciasto bananowe z czekoladą
Pudding z maślanki z owocami

Related Post