Czekoladowe ciasto z wiśniami

Zaktualizowany: 2024 2 marca
ciasto z wiśniami

Przepis na proste ciasto czekoladowe z wiśniami

Zapraszam na przepyszne, a jednocześnie bardzo proste i szybkie czekoladowe ciasto z wiśniami, a tak w zasadzie na ciasto z kakao i wiśniami :) To ciasto jest bardzo popularne, a to zasługa jego prostoty. Nie musicie nawet używać miksera – wystarczy zmieszać składniki łyżką i upiec ciasto. Poza sezonem na świeże wiśnie możecie użyć inne owoce, albo skorzystać z wiśni z kompotu, czy też z mrożonych. Koniecznie wypróbujcie ten przepis i sprawdźcie jak zrobić szybkie ciasto czekoladowe.

ciasto z wiśniami

Czekoladowe ciasto z wiśniami przepis z filmem

Jeśli macie ochotę na szybkie ciasto z owocami, które zrobicie nawet bez miksera, to koniecznie zróbcie to ciasto z wiśniami i gorzkim kakao.

ciasto z wiśniami

Czekoladowe ciasto z wiśniami

Wypieki Beaty
Proste i szybkie ciasto czekoladowe z wiśniami – ale można też użyć inne owoce.
4.38 z 158 ocen
Czas przygotowania 30 minut
Czas wykonania 50 minut
Czas całkowity 1 hour 20 minut
Danie Ciasta
Porcje 10
Kalorie 250 kcal
Wyposażenie
  • Przepis na keksówkę o długości ok. 25 cm.
Składniki

składniki na ciasto czekoladowe z wiśniami

  • 300 g mąki pszennej ((2 szklanki) najlepiej typ 500 lub 450)
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia (- lekko czubate – około 12 g)
  • 150 g cukru ((3/4 szklanki) lub do smaku)
  • 2 łyżeczki cukru z wanilią (lub ekstraktu waniliowego)
  • 3 łyżki gorzkiego kakao (- około 20 g)
  • 180 – 240 ml mleka
  • 1 jajko (rozmiar L)
  • 60 ml oleju
  • 1 szklanka wiśni ((może być 1,5) – u mnie około 160 g)
Instrukcja
 

Jak zrobić czekoladowe ciasto z wiśniami

  • Wiśnie wydryluj.
    1 szklanka wiśni
  • W misce zmieszaj razem wszystkie suche składniki.
    300 g mąki pszennej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 150 g cukru, 2 łyżeczki cukru z wanilią, 3 łyżki gorzkiego kakao
    mieszanie suchych składników na ciasto czekoladowe z wiśniami
  • Zmieszaj razem mokre składniki – jajko, olej i mleko – ja najpierw wlewam około 180 ml mleka.
    180 – 240 ml mleka, 1 jajko, 60 ml oleju
    mieszanie mokrych składników na ciasto czekoladowe
  • Dodaj mokre składniki i wszystko razem wymieszaj – tutaj dolewam w miarę potrzeby pozostałe mleko. Możesz też sprawdzić słodkość ciasta i ewentualnie dodać więcej cukru (ja wolę mniej słodkie ciasta).
    łączenie mokrych i suchych składników ciasta czekoladowego z wiśniami
  • Na koniec dodaj wiśnie i delikatnie wymieszaj całość.
    czekoladowe ciasto w mrożonymi wiśniami
  • Przełóż ciasto do przygotowanej foremki.
  • Piecz w 180 stopniach (góra/dół lub 170 stopni termoobieg) przez około 50 – 60 minut – do suchego patyczka. Zauważyłam, że przy użyciu mrożonych owoców zwykle czas pieczenia wydłuża się jakieś dodatkowe 5-10 minut.
  • Gotowe ciasto ostudź, a przed podaniem posyp cukrem pudrem.
Film
Notatki
Lubię mało słodkie ciasta, więc cukru jest tu stosunkowo mało. Jeśli wolisz je słodsze, to użyj więcej – np. 200 g (1 szklankę).
Prywatne
Składniki Odżywcze
Serving: 100gKalorie: 250kcalWeglowodany: 44gBiałko: 5gTłuszcz: 6g
Słowa kluczowe ciasto bez miksera, ciasto z kakao, proste ciasto, proste ciasto z wiśniami, szybkie ciasto z wiśniami, wiśniowe ciasto czekoladowe
Sprawdzony przepis?Daj znać w komentarzu!
Ciasto z wiśniami

Czekoladowe ciasto z wiśniami – wskazówki

Mój mąż przyniósł mi ostatnio z „ryneczku” trochę wiśni.

Część z nich wykorzystałam do zrobienia lodów wiśniowych, a z części zrobiłam szybkie i bardzo proste ciasto czekoladowe z wiśniami.

Przepis na to ciasto wypatrzyłam w na kotlet tv, ale dopiero teraz miałam szansę je upiec (troszkę go pozmieniałam).

Ciasto jest moim zdaniem świetne dlatego dzielę się z Wami tym przepisem.

Dodam, że sama piekłam to ciasto już nie raz , a także moje koleżanki i wszyscy są nim zachwyceni.

Jak zrobić  szybkie ciasto z wiśniami?

To ciasto jest tak świetne, bo do jego zrobienia nie potrzebujecie nawet miksera!

Do jego przygotowania wystarczy łyżka i miska.

Wsypcie najpierw suche składniki do miski i wymieszajcie je łyżką. Wtedy dodajcie mokre składniki wymieszajcie całość.

Jeśli ciasto będzie zbyt gęste, to dodajcie trochę więcej mleka. Mi zwykle na koniec wychodzi, że w sumie zużywam szklankę mleka.

Teraz już tylko wiśnie i ekspresowe ciasto z wiśniami możecie wstawić do nagrzanego piekarnika.

ciasto czekoladowe z wiśniami

Ile piec ciasto z wiśniami?

Ja swoje ciasto piekłam około godzinę w 180 stopniach i w trybie góra/dół. Możecie również upiec to ciasto na termoobiegu – wtedy obniżcie temperaturę do 170 stopni.

Zawsze pod koniec pieczenia warto sprawdzić ciasto patyczkiem, czy jest gotowe. Możecie tu użyć specjalny tester, albo zwykły patyczek do szaszłyków. Jak sprawdzić czy ciasto jest upieczone? Otóż taki patyczek wbijacie najlepiej w środek ciasta (przy brzegach ciasto piecze się szybciej) i wbijacie go aż dojdzie do spodu. Wtedy go wyciągacie – jeśli patyczek nie ma przyklejonego mokrego ciasta, to znaczy, że czekoladowe ciasto z wiśniami jest gotowe :) Jeśli jednak jest oblepiony mokrym ciastem, to musicie go podpiec jeszcze trochę.

Kakaowe ciasto po upieczeniu jest wilgotne i bardzo smaczne (nawet po 2-3 dniach nie straciło nic na swojej wilgotności :)).

Możecie też wiśnie zastąpić innymi owocami – jeśli są duże, to pokrójcie je na mniejsze kawałki.

Przepis podaję na foremkę keksową o długości około 25 cm.

Wielbicieli wiśni zapraszam na blog po inne wiśniowe przepisy oraz na przepisy na ciasta z owocami.

A jeśli uwielbiasz ciasta czekoladowe, to koniecznie zajrzyj do mojego e-booka z czekoladowymi wypiekami :)

Przejdź do przepisu Przejdź do Video Drukuj Przepis
4.38 z 158 ocen
Postaw mi kawę

A tu moje wcześniejsze zdjęcia tego ciasta :)

ciasto czekoladowe z wiśniami
proste i szybkie ciasto z wiśniami
przepyszne ciasto czekoladowe z wiśniami

Polecane przepisy na ciasta czekoladowe

Koniecznie wypróbujcie inne moje przepisy na pyszne i proste ciasta czekoladowe. Tutaj polecam Wam między innymi takie trzy przepisy:

Opublikowano: 2013 17 lipca

Podziel się przepisem

127 komentarzy

  1. a913f62e63c772cbd6ce4d92c9cff7ab?s=54&d=mm&r=g
    Monika 2023 24 czerwca w 14:20- Odpowiedz

    2 gwiazdek
    Zrobiłam, u mnie również miękki zakalec. :( Robiłam zgodnie z przepisem

  2. 9c1d62ea400ab9ef43783062ea35e92e?s=54&d=mm&r=g
    Mira 2023 12 marca w 10:17- Odpowiedz

    Dzień dobry a co z ciastem po upieczeniu, kiedy Pani wyciąga, piekarnika? Od razu?

  3. 42a6278f474ae34d2af7b3fd32d180ff?s=54&d=mm&r=g
    Monika 2023 4 marca w 07:34- Odpowiedz

    Witam serdecznie. Starałam się wykonać ciasto dokładnie według przepisu. Niestety ciasto – ZAKALEC. Nie dość że zakalec to nie smaczne . W życiu nie jadłam takiego okropieństwa. Pani która podaje przepis powinna zapłacić za zmarnowane składniki . Z góry uprzedzam wszystkich aby nawet nie zabierali się za robienie tego badziewia. To przypomina czekoladowy placek o konsystencji gluta . Nie pozdrawiam pani Beaty .

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2023 5 marca w 11:04- Odpowiedz

      Przykro mi, że ciasto Ci nie wyszło. Ten przepis jest bardzo prosty i często pieczony, do tego mnóstwo osób uwielbia wręcz to ciasto. Zakalec nie jest winą przepisu, tylko niestety coś u Ciebie poszło źle. Życzę miłego dnia.

      • 4f64c9f81bb0d4ee969aaf7b4a5a6f40?s=54&d=mm&r=g
        Mateusz 2023 1 lipca w 11:40- Odpowiedz

        2 gwiazdek
        Ale to znaczy ze coś jest nie tak z przepisem albo brakuje jakiegoś szczegółu. Mi tez wyszedł zakalec i nie wiem czemu.

        • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
          Beata 2023 1 lipca w 11:43- Odpowiedz

          Jeśli ciasto jest zbyt gęste, to warto dodać do niego mleka

  4. 3beebc4c0fe66c798a22b8a97387f19a?s=54&d=mm&r=g
    Hanna 2022 18 listopada w 20:03- Odpowiedz

    5 gwiazdka
    Bardzo smaczne. Zniknęło w jeden dzień. Jutro robię z 1,5 porcji dla męża i syna a część zabieram do brata.

  5. b01412b9115db42f2a2c2fe798f2239c?s=54&d=mm&r=g
    Monika 2022 18 września w 11:48- Odpowiedz

    Czy można wykorzystać mrożone wiśnie?

  6. 2d452b63283e990a2bd5d6f4f94d8aa6?s=54&d=mm&r=g
    Emilia 2022 26 lipca w 23:08- Odpowiedz

    5 gwiazdka
    Fantastyczny przepis. Zweganizowałam (mleko kokosowe i bez jajka) i nie wiem czy nie przez to, ale musiałam piec ok. 80 min keksówkę (z wiśniami) 25 cm, 110 min tortownicę (ze śliwkami). Niemniej, wyszło przwpyszne. Dziękuję:)

    • 2d452b63283e990a2bd5d6f4f94d8aa6?s=54&d=mm&r=g
      Emilia 2022 27 lipca w 09:50- Odpowiedz

      5 gwiazdka
      Zdjęcie wegańskiej wersji ze śliwką i wiśnią

  7. 22e7652c90e01d81a5d078d773924416?s=54&d=mm&r=g
    Asia 2022 26 maja w 19:39- Odpowiedz

    Ee komentarze są podzielone a przepis wyjątkowo prosty i szybki tylko że rzeczywiście nie wychodzi jak na zdjęciu, wyszedł miękki zakalec bez smaku

  8. f80607206fe38ebe9f3df45cb21ec9ab?s=54&d=mm&r=g
    Ewa 2022 7 maja w 12:39- Odpowiedz

    Zrobilam z dwóch porcji. Właśnie się pieką. Ciasto z przepisu gęste ale odałam więcej mleka, oleju i 5 jajek. Będzie coś z tego :)

  9. 5ece07bde6259c54035866fd4fecfaa2?s=54&d=mm&r=g
    Michał 2022 19 marca w 13:38- Odpowiedz

    Zdjęcie ciasta padaka

  10. 5ece07bde6259c54035866fd4fecfaa2?s=54&d=mm&r=g
    Michał 2022 19 marca w 13:36- Odpowiedz

    1 gwiazdka
    Zrobiłem w tortownicy. Mam doświadczenie w pieczeniu. Jeżeli powierzchnia jest większa to zmniejsza się czas pieczenia. Ciasto lepiej wyrasta. Moja opinia. Przepis nie jest precyzyjny. Mi wyszedl glut ciemno mokry. Zero pęcherzy powietrza. Poprostu strata czasu i składników ‍♂️

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2022 19 marca w 14:29- Odpowiedz

      Nie wiem o jakiej precyzyjności mówisz? Suche składniki są podane w gramach, więc trudno tu o pomyłkę. Jeśli pieczesz nieduże ciasto w tortownicy to raczej otrzymasz placek a nie wysokie ciasto.

    • 0b7213a70f4b568ce29062c263226f08?s=54&d=mm&r=g
      Jack 2022 23 listopada w 09:29- Odpowiedz

      Jesteś może słaby w tym temacie…

  11. 2abff23d08f55067b1d46565dced294c?s=54&d=mm&r=g
    Kasia 2021 23 września w 12:14- Odpowiedz

    5 gwiazdka
    Pyszne, nie miałam mleka więc dałam śmietankę 12% z kartonu a wiśnie dałam mrożone. Uwielbiam takie proste przepisy do zamieszania łyżką, moje dzieci boją się miksera

  12. 703897b9c47b5679e5ffd8ba6a893504?s=54&d=mm&r=g
    Pawło 2021 20 sierpnia w 21:20- Odpowiedz

    5 gwiazdka
    Znakomite ciasto!
    dodalen trochę wiśniówki, ostatnie minuty piekłem ciasto posmarowane rozbitym jajkiem i na to cukier puder. Ponieważ nie jest twarde radzę ktoic kawałki odwracając spód do góry

  13. fcc5bdcba7645145fcd341b409136a47?s=54&d=mm&r=g
    Kinga 2021 7 sierpnia w 13:06- Odpowiedz

    Foremki nie natłuszczamy ani nie wykładamy papierem?

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2021 7 sierpnia w 14:34- Odpowiedz

      Albo wyłóż papierem, albo posmaruj masłem i wysyp bułką tartą

      • fcc5bdcba7645145fcd341b409136a47?s=54&d=mm&r=g
        Kinga 2021 7 sierpnia w 16:30- Odpowiedz

        Dziękuję i pozdrawiam :)

  14. abc58692d2ad85ff2198a0a1bd2f0a94?s=54&d=mm&r=g
    Nati 2021 20 lipca w 13:53- Odpowiedz

    5 gwiazdka
    Najlepszy przepis z wiśniami jaki robiłam. Dziś zjedzony i robię kolejny.

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2021 20 lipca w 13:53- Odpowiedz

      Dziękuję bardzo :)

  15. 9ddeb878647576c61d64fb4ba5af2be3?s=54&d=mm&r=g
    Anna 2020 13 grudnia w 10:02- Odpowiedz

    Ciasto z tego przepisu jest przepyszne. Zamiast wiśni dodaję żurawinę. Na gotowe ciasto daję polewę czekoladową i jest pysznie. Przepis polecilam przyjaciółce. W jej domu to ciasto zagościło na stałe. Ja dziś też upiekę. Pani Beato dziękuję za przepis.

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2020 13 grudnia w 10:50- Odpowiedz

      Dziękuję bardzo i cieszę się bardzo, że ciasto zasmakowało :)

  16. bacce9e30af872a65e485caf240bbee8?s=54&d=mm&r=g
    Andrzej 2020 18 listopada w 13:48- Odpowiedz

    Ciasto siedziało 40 minut w 200c i 30 minut w 180c (po godzinie wciąż był glut). Niestety moim zdaniem za mało słodkie i ogólnie nijakie. Dużo bardziej wchodzą mi ciasta czekoladowe na maśle/margarynie i z 2 tabliczkami czekolady bo wtedy są mokre, słodkie i smaczne. Tutaj wyszedł bezsmakowy gnieciuch, ratowany tylko wiśniami. Być może skopałem coś w proporcjach, bo szklanek jako miarek nie używa już chyba nikt, więc ciężko stwierdzić co autorka miała na myśli (200, 220 czy 250ml?).

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2020 18 listopada w 14:00- Odpowiedz

      Akurat to ciasto jest jednym z najczęściej pieczonych z bloga i do tej pory wszyscy byli nim zachwyceni. Ciasta na maśle i czekoladzie mają zupełnie inną konsystencję i trudno je tu porównywać. To ciasto jest z typu „awaryjnych” i szybkich. Ja od dłuższego czasu obcinam ilość cukru w ciastach i takie mniej słodkie bardziej mi smakują, ale nikt nie broni dodać więcej cukru, jeśli ciasto jest za mało słodkie. Co do miar i proporcji, to jednak w Polsce dalej za wyznacznik szklanki uznaje się 250 ml. Dopiszę jeszcze wielkości w gramach, bo sama też zdecydowanie bardziej wolę gdy składniki są podane wagowo, bo jak sam piszesz, szklanka szklance nie równa ;)

  17. 483aabb5bf729315953590fe911fccfc?s=54&d=mm&r=g
    Monika 2020 25 lipca w 18:43- Odpowiedz

    Dzień dobry. Trafiłam na Pani bloga niechcący i bardzo się z tego cieszę To ciasto jest absolutnie świetne. Wygląda pięknie, super smakuje, ma świetną wilgotną konsystencję, a prostota wykonania wprost mnie oszołomiła. Dziękuję za przepis i pozdrawiam.

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2020 26 lipca w 08:51- Odpowiedz

      Dziękuję bardzo i pozdrawiam

  18. 0e3dad078eb24b8d06f4d589d4249314?s=54&d=mm&r=g
    Teresa 2020 7 kwietnia w 22:11- Odpowiedz

    A jaką mąkę Beatko najlepiej użyć do tego ciasta?

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2020 8 kwietnia w 11:21- Odpowiedz

      Ja używam głównie 450 albo 500 :)

  19. 898010fc9397f359df1acc39bac94ae1?s=54&d=mm&r=g
    Jan 2020 29 lutego w 12:56- Odpowiedz

    Doadalbym do tego ciasta polewę czekoladowa. Można szybki przepis na sprawdzona polewę.

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2020 29 lutego w 14:51- Odpowiedz

      Najlepiej to 100 g gorzkiej czekolady i 100 ml kremówki, jeśli z mleczną czekoladą – to kremówki trochę mniej. Śmietanę podgrzać, dodać połamaną czekoladę i zamieszać do rozpuszczenia

  20. 269d5bb4c4de491bcb8dc3fa349cd132?s=54&d=mm&r=g
    Agn. 2019 4 grudnia w 19:07- Odpowiedz

    „Piekłam dłużej, ale w przepisie dam krócej, dajcie tyle, choć ja dałam więcej…” To ile i jak długo? Bo ja dałam tyle, co w przepisie i wyszedł mi kit do okien. A jak w końcu uzyskałam sensowną konsystencję, to się okazało, że 1,5 godziny to mało… To może jeszcze przepis jest na keksówkę 25cm, ale Ty dałaś dłuższą?! Ludzie, jak się zabieracie za przepisy, to chociaż bądźcie precyzyjni. Co to jest? Totolotek?

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2019 5 grudnia w 13:59- Odpowiedz

      W przepisie jest podany czas OKOŁO 50 minut – do suchego patyczka. Każdy piekarnik piecze inaczej, więc wszystkie przepisy bazują na czasie „około”. U mnie to było 55 minut, u Pani najwidoczniej inaczej.

  21. da9923d992b43fbf2c9f6e945880ae75?s=54&d=mm&r=g
    ola 2019 1 marca w 11:43- Odpowiedz

    nie mając świeżych wiśni, wrzucam wiśnie mrożone prosto z zamrażalki czy po rozmrożeniu?

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2019 1 marca w 15:21- Odpowiedz

      Możesz wrzucić takie zamrożone :)

  22. 017526be354533b0d838f18cce341959?s=54&d=mm&r=g
    Paulina 2019 6 lutego w 09:25- Odpowiedz

    Dziękuję za ten przepis ciasto jest pyszne i przede wszystkim mega proste w wykonaniu. Produkty mam zawsze pod ręką. Robiłam z wiśniami,z jabłkami i z frużeliną czereśniową – wszystkie opcje mega pyszne. Pozdrawiam

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2019 6 lutego w 13:42- Odpowiedz

      Bardzo się cieszę Paulina, że ciasto ci zasmakowało :)

  23. d87905e856d0f35c633f7c138a218a19?s=54&d=mm&r=g
    Mariola 2018 12 listopada w 14:30- Odpowiedz

    Ciasto jest mega proste i szybkie w wykonaniu a jakie smaczne, mniam dziękuję za przepis, właśnie kolejny raz zrobiłam,tym razem z polewą czekoladową

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2018 12 listopada w 21:40- Odpowiedz

      Super, możesz też wykorzystywać inne owoce

  24. 1900de2469e27b31b639fcc03e4ef862?s=54&d=mm&r=g
    Kasia 2018 4 sierpnia w 11:17- Odpowiedz

    Wygląda smacznie

  25. effcaca66fe0c66c8991ea43a5fc3e4c?s=54&d=mm&r=g
    Justyna 2018 21 lipca w 17:58- Odpowiedz

    Czy nadają się wiśnie z kompotu?

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2018 21 lipca w 23:20- Odpowiedz

      Jasne, mogą być tylko trochę mniej „wiśniowe” bo oddały smak wodzie.

  26. 0b8090dc52e801844c3fc6f9e09a843d?s=54&d=mm&r=g
    Ola 2018 7 lipca w 22:40- Odpowiedz

    A to wymieszać łyżką czy mikserem?

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2018 8 lipca w 10:03- Odpowiedz

      możesz łyżką jezeli nie masz pod ręką miksera :)

  27. 20f51d20e64de67ea4395d8353584249?s=54&d=mm&r=g
    Katarzyna 2018 7 lipca w 12:53- Odpowiedz

    Ciasto zrobiłam z trzech porcji na dużej blaszce☺ ze względu na dużą rodzinę ☺
    Wyszło rewelacyjne.!!!!
    Dziękuję za inspirację .

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2018 8 lipca w 10:05- Odpowiedz

      super! bardzo się cieszę :)

  28. 06cc7ff47d200b3e97c93113e54e56e0?s=54&d=mm&r=g
    Agnieszka 2018 6 lipca w 15:54- Odpowiedz

    Właśnie gości u mnie po raz kolejny. Przepyszne :)

  29. af677709540dcbe370124db176b8ac70?s=54&d=mm&r=g
    Dorota 2018 28 czerwca w 17:11- Odpowiedz

    A czy może być z czereśniami?? Bo akurat nie mam wiśni…

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2018 28 czerwca w 18:01- Odpowiedz

      Pewnie :) mogą być nawet brzoskwinie, czy gruszki – tylko wtedy je pokrój w kostkę :)

  30. 20d351d06eed0efe30fc1872338f69eb?s=54&d=mm&r=g
    Ula Stodulska 2017 9 października w 18:58- Odpowiedz

    a ja mam wiśnie ze spirytusem, będzie jeszcze lepsze =D

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      wypiekibeaty 2017 9 października w 19:12- Odpowiedz

      :D

  31. 50e32c5836fd4b2dc03ca6a7f6a0efe4?s=54&d=mm&r=g
    Julkolandia 2017 4 sierpnia w 18:57- Odpowiedz

    Błyskawiczny, genialny przepis! Robiłam dziś po raz pierwszy według tej receptury. Dodałam od siebie jeszcze przyprawę to piernika, którą często wzbogacam muffinki czekoladowe ;) Wyszło nieziemsko pyszne! Polecam i dziękuję za ten przepis!
    Pozdrawiam!

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      wypiekibeaty 2017 5 sierpnia w 12:42- Odpowiedz

      Super :) muszę sobie zrobić tą wersję z przyprawą do piernika :)

  32. e1d60fd47fd922dd0e36a2856506fd66?s=54&d=mm&r=g
    Maja Gbiorczyk 2017 31 maja w 11:34- Odpowiedz

    https://uploads.disquscdn.com/images/e593d964cd635f8ad3d202d5246db80efc9bfc959b974d2c1d13c46e5b208c72.jpg

    Wczoraj upiekłam zgodnie z przepisem – takie wyszło – przepyszne :)

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      wypiekibeaty 2017 31 maja w 15:52- Odpowiedz

      Piękne – to jedno z najchętniej pieczonych ciast z bloga :) musi się udać i już :)

  33. 729c8ca4a3e542c7f80714c99a44ece0?s=54&d=mm&r=g
    Justyna G 2017 6 stycznia w 01:06- Odpowiedz

    Ciasto robi się błyskawicznie i można je robić na kilka sposobów. Jest przepyszne, lubię je brać ze sobą do szkoły ;) Ja robiłam też wersję z żurawinami i malinami, bardzo smaczna. Serdecznie zapraszam Panią na mojego bloga, który będzie miał tematykę kulinarno-twórczą. Założyłam go kilka dni temu: http://makeyourownlab.blogspot.com/ Serdecznie pozdrawiam!

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      wypiekibeaty 2017 8 stycznia w 19:41- Odpowiedz

      Super pomysł z tymi żurawinami :) życzę powodzenia z blogiem – daje to sporo satysfakcji :D

  34. 41b8c6dd28a2fdd0b13aa4d4dcc63d0c?s=54&d=mm&r=g
    Asia 2016 22 sierpnia w 06:06- Odpowiedz

    To cisto nie dość, że jest niedrogie i ekspresowe, to jeszcze smakuje wybornie. Z polewą z gorzkiej czekolady ozdobioną prażonymi płatkami migdałów nie ustępuje żadnym wypiekom. Superprzepis!

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2016 22 sierpnia w 09:05- Odpowiedz

      Dzięki i bardzo się cieszę, że smakowało :)

  35. 219002bb64bcae7d041a80cbac3258a8?s=54&d=mm&r=g
    Daria 2016 18 sierpnia w 10:04- Odpowiedz

    Witam niedawno pisalam ze robie je pierwszy raz i wyszlo pyyyyszne :) bardzo dziekuje za przepis to bylo moje pierwsze ciasto w zyciu a jakie dobre :) dzis tez chce robic ale niestety nie ma juz wisni wiec kupilam maliny .. czy z malinami tez moze byc?

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2016 19 sierpnia w 13:33- Odpowiedz

      Bardzo się cieszę, że ciasto się udało. Oczywiście możesz je zrobić z malinami :)

  36. b29b50ef27ec26b05779c19315020447?s=54&d=mm&r=g
    Ania 2016 25 lipca w 13:10- Odpowiedz

    5 gwiazdka
    Genialne

  37. e3752906e2963e000df263f8b63bb800?s=54&d=mm&r=g
    zjedz_mnie 2016 25 lipca w 10:44- Odpowiedz

    Czekolada i wiśnie, super połączenie, ciasto wygląda bardzo kusząco:)

  38. 3a56dd0c019d5d94d87f7cbdaf6e1854?s=54&d=mm&r=g
    pajaga 2016 24 lipca w 12:10- Odpowiedz

    5 gwiazdka
    Wyszło! Wyszło! A zrobiłam w foremce na mufinki dzieki temu nie musiałam czekać 50 min :) Jest na prawdę pyszne. Dziękuję za przepis :)

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2016 24 lipca w 12:26- Odpowiedz

      Super :) babeczki mówisz … :D

  39. 219002bb64bcae7d041a80cbac3258a8?s=54&d=mm&r=g
    Daria 2016 20 lipca w 08:08- Odpowiedz

    Dzis bede je robic pierwszy raz tzn to bedzie moje pierwsze ciasto w zyciu i jestem pelna obaw przepis prosty i ciacho wyglada apetycznie tylko sie boje czy nie bedzie za geste lub za zadkie i czy wyjdzie ale dziekuje za przepis

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2016 20 lipca w 08:22- Odpowiedz

      na pewno się uda, trzymam kciuki :)

  40. 7371c442972fc499242aecdec2e5a4e9?s=54&d=mm&r=g
    setunia 2016 9 lipca w 14:32- Odpowiedz

    Chyba dzis lub jutro zrobie!:-

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2016 12 lipca w 17:42- Odpowiedz

      Daj znać jak wyszło :)

  41. cb41ff10db6ccc71419259b5ece0baaf?s=54&d=mm&r=g
    Emila 2016 3 lipca w 23:10- Odpowiedz

    super przepis, ciasto wyszło pyszne, dziękuję :)

  42. 88f1a720fec3d47c283cefcd21918a51?s=54&d=mm&r=g
    Margolcia 2016 9 kwietnia w 20:39- Odpowiedz

    Ciacho super, ja wykorzystałam do zrobienia tzw. metrowca. Do tego zrobiłam dwa kremy na bazie czekolady i serka mascarpone :-)

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2016 9 kwietnia w 20:43- Odpowiedz

      Super! Dzięki za zdjęcie :)

  43. Czekoladowe ciasto z gruszkami - Wypieki Beaty - przepisy i zdjęcia 2015 30 października w 06:39- Odpowiedz

    […] lubicie moje czekoladowe ciasto z wiśniami, to pokochacie również czekoladowe ciasto z […]

  44. c86255e8ae196028b2a7eb705f5bf16b?s=54&d=mm&r=g
    Justyna 2015 19 października w 20:25- Odpowiedz

    Łatwe ,szybkie i pyyyszne !

  45. 2dbb7b5df895e42705b09040be856f3c?s=54&d=mm&r=g
    kasia 2015 7 października w 10:04- Odpowiedz

    Czy ciasto wyjdzie jeśli użyje do wykonania mąki pszennej pełnoziarnistej razowej?

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2015 7 października w 12:30- Odpowiedz

      Myślę, że powinno wyjść, ewentualnie jeśli ciasto będzie za gęste, to dodaj trochę mleka – daj znać, jak wyszło :)

  46. 937f0117074d0007626084eaaa3018a7?s=54&d=mm&r=g
    Beata 2015 13 września w 21:49- Odpowiedz

    Ciasto cudowne,wystarczy łyżka i miska (spaliłam mikser)Pokroiłam węgierki,bo nie miałam wiśni :-) Pychota! Dziękuję za przepis.

  47. b206935e5ba09e00e412b57f8e830c40?s=54&d=mm&r=g
    Rafał 2015 4 września w 12:45- Odpowiedz

    Dziękuję bardzo za przepis. Nigdy wcześniej nie robiłem ciasta w piekarniku i byłem pełen obaw. Miałem wiśnie z nalewki i postanowiłem je wykorzystać. Ciasto bardzo smakuje. Nie dolewałem mleka więcej niż w przepisie. Czas pieczenia idealnie dobrany. Naprawdę godne polecenia. Pozdrawiam.

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2015 4 września w 14:22- Odpowiedz

      Fajny pomysł z tymi wiśniami z nalewki :) taka wersja dla dorosłych ;) Fajnie, że przepis się przydał – pozdrawiam, Beata

  48. 38ba1261d9b2813faeed6077eb0b02e0?s=54&d=mm&r=g
    Ilona 2015 31 sierpnia w 22:34- Odpowiedz

    ciasto wyśmienite! robiłam je już dwa razy. z wiśniami i borówkami. moim zdaniem wiśnie są do niego najlepsze :) wszystkim bardzo smakowało. polecam ten przepis :) pozdrawiam

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2015 31 sierpnia w 22:44- Odpowiedz

      Cieszę się bardzo, że ciasto smakowało :) zapraszam do wypróbowania również innych przepisów :) Pozdrawiam, Beata

  49. 05485fb297c0c70fa97920eb205ff71b?s=54&d=mm&r=g
    monika 2015 14 sierpnia w 18:17- Odpowiedz

    genialne, nawet mleka więcej nie trzeba dodawać, bo wisnie sok puszczają i konsystencja jest odpowiednia.
    Ja piekę 50 minut i później 10 od spodu

  50. Babeczki brownie z wiśniami - Wypieki Beaty 2015 10 sierpnia w 07:14- Odpowiedz

    […] Zresztą wiem, że uwielbiacie wiśnie w połączeniu z czekoladowym ciastem, bo niezmiennie dużym powodzeniem cieszy się wśród Was przepis na ciasto czekoladowe z wiśniami […]

  51. 1884efdfc1f2a8ed59d80cd147ca3ec5?s=54&d=mm&r=g
    babojola 2015 19 lipca w 21:48- Odpowiedz

    Pyszne, łatwe i szybkie :) Upiekłam dwie blaszki i zniknęły migiem :)

  52. 3cce8c4d70bda79267ce8e5806830db2?s=54&d=mm&r=g
    Kasia 2015 14 lipca w 17:01- Odpowiedz

    Jaką mniej więcej konsystencję powinno mieć ciasto? Przepraszam, że pytam, ale będzie to moje pierwsze w życiu ciasto i za bardzo nie mam pojęcia o konsystencji, a przepis bardzo mi się spodobał :)

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2015 14 lipca w 18:06- Odpowiedz

      Ciasto będzie dość gęste, aby utrzymało wiśnie i owoce nie opadły :) Życzę smacznego :)

  53. c50705fac46d539caa2cacd5aca9c2fe?s=54&d=mm&r=g
    Wera 2015 2 lipca w 20:37- Odpowiedz

    A jajka są niepotrzebne?

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2015 2 lipca w 20:52- Odpowiedz

      w przepisie jest jajko :)

  54. 2351cebef1ce004aab1b6657e038bda0?s=54&d=mm&r=g
    Agnes 2015 30 czerwca w 19:31- Odpowiedz

    Pyszne

  55. ?s=54&d=mm&r=g
    Justyna Lesiak-Kozikowska 2014 17 września w 20:25- Odpowiedz

    a czy wiśnie mogę zastąpić malinami??

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2014 18 września w 06:23- Odpowiedz

      oczywiście :)

  56. 5f2fa2f3383ac225aa104941f0d7e178?s=54&d=mm&r=g
    marta 2014 20 lipca w 11:01- Odpowiedz

    ależ mi ślinka pociekła,,,wygląda wspaniale…..

  57. ?s=54&d=mm&r=g
    Kuchnia Czarów 2014 20 lipca w 08:15- Odpowiedz

    czekolada i wiśnie to idealne połączenie, do tego owoce nadają ciastu fajnej wilgotności – bardzo lubię takie smaki.

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2014 20 lipca w 11:11- Odpowiedz

      O tak, takie smaki świetnie ze sobą pasują :)

  58. Wiśnie, wiśnie :) « Wypieki Beaty Wypieki Beaty 2014 20 lipca w 07:33- Odpowiedz

    […] Nadszedł sezon na wiśnie i widzę ogromne poruszenie na blogu, a szczególnie dużą popularnością cieszy się przepis na ciasto czekoladowe z wiśniami […]

  59. ?s=54&d=mm&r=g
    Bogusia Światłowska-Kujtkowska 2014 17 lipca w 21:04- Odpowiedz

    http://amatorawkuchnipora.blogspot.com/ Zapraszam do siebie a ten przepis na pewno jutro wypróbuję :)

  60. ?s=54&d=mm&r=g
    Agnieszka Agnieszka 2014 19 kwietnia w 04:38- Odpowiedz

    Ciasto pyszne, baaardzo czekoladowe. Faktycznie gęste, ja dodałam sok z wiśni który powstał przy rozmrażaniu.

  61. ?s=54&d=mm&r=g
    Bożena Wiśniewska 2014 19 marca w 17:52- Odpowiedz

    Ja upiekłam je z mrożonymi, wydrylowanymi wiśniami, które miałam w zamrażarce :)

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2014 20 marca w 06:10- Odpowiedz

      Trzeba sobie jakoś radzić :) Ja też często korzystam z mrożonych owoców :)

  62. ?s=54&d=mm&r=g
    Łucja Brachmańska 2013 6 sierpnia w 11:43- Odpowiedz

    Z dodatkiem konfitury wiśniowej jeszcze lepsze…

  63. ?s=54&d=mm&r=g
    Marta Pilarska-Baran 2013 6 sierpnia w 09:51- Odpowiedz

    Ciasto pycha. Spróbowałam własnorecznie. Tylko nie wytrzymało 3 dni, gdyż następnego dnia po upieczeniu już go nie było :)

  64. d2cbe1d8928d5d23c5ee3fe7cfb37505?s=54&d=mm&r=g
    dorota 2013 25 lipca w 08:40- Odpowiedz

    Baaardzo apetycznie wygląda! Bardzo lubię takie połączenie :)

  65. 4c2e91f000f4dbbf217324d7fb449732?s=54&d=mm&r=g
    Ervisha 2013 17 lipca w 10:18- Odpowiedz

    Bardzo lubię takie ciasta….

  66. ?s=54&d=mm&r=g
    Agnieszka Małodobry 2016 4 sierpnia w 12:04- Odpowiedz

    super ciasto

  67. ?s=54&d=mm&r=g
    Dooseet 2016 16 lipca w 07:17- Odpowiedz

    uwielbiam wilgotne, czekoladowe ciasta. i do tego wiśnie? bosko!

  68. ?s=54&d=mm&r=g
    Beata Błaszkowska 2016 14 lipca w 11:07- Odpowiedz

    Zamiast meka można dodać jogurt naturalny

  69. ?s=54&d=mm&r=g
    Eli Ju 2016 9 lipca w 14:32- Odpowiedz

    Ciasto bardzo geste ciężko wymieszać Z wiśniami piecze się

  70. ?s=54&d=mm&r=g
    Joanna Jastrzębska 2016 9 lipca w 14:13- Odpowiedz

    Ciasto przepyszne i piękne. Faktycznie wyszło gęste i dodałam pół szklanki mleka do porcji więcej. Po upieczeniu puszyste i wilgotne. Zdjęcia mnie tak zachęciły że zrobiłam 3 blaszki na raz i nie żałuję ☺ idealne!

  71. ?s=54&d=mm&r=g
    Agnieszka Zyśko 2016 5 lipca w 16:02- Odpowiedz

    ale ładne zdięcie ło

  72. ?s=54&d=mm&r=g
    Małgorzata Kościńska 2016 4 lipca w 18:02- Odpowiedz

    uwielbiam przepisy „zmieszaj i upiecz”, dokładnie tego szukałam :)

  73. ?s=54&d=mm&r=g
    Justyna Lesiak-Kozikowska 2014 17 września w 20:25- Odpowiedz

    a czy wiśnie mogę zastąpić malinami??

  74. ?s=54&d=mm&r=g
    Kuchnia Czarów - blog kulinarny 2014 20 lipca w 08:15- Odpowiedz

    czekolada i wiśnie to idealne połączenie, do tego owoce nadają ciastu fajnej wilgotności – bardzo lubię takie smaki.

  75. ?s=54&d=mm&r=g
    Bogusia Światłowska-Kujtkowska 2014 17 lipca w 21:04- Odpowiedz

    http://amatorawkuchnipora.blogspot.com/ Zapraszam do siebie a ten przepis na pewno jutro wypróbuję :)

  76. ?s=54&d=mm&r=g
    Aga Wu 2014 19 kwietnia w 04:38- Odpowiedz

    Ciasto pyszne, baaardzo czekoladowe. Faktycznie gęste, ja dodałam sok z wiśni który powstał przy rozmrażaniu.

  77. ?s=54&d=mm&r=g
    Bożena Wiśniewska 2014 19 marca w 17:52- Odpowiedz

    Ja upiekłam je z mrożonymi, wydrylowanymi wiśniami, które miałam w zamrażarce :)

  78. ?s=54&d=mm&r=g
    Marta Pilarska-Baran 2013 6 sierpnia w 09:51- Odpowiedz

    Ciasto pycha. Spróbowałam własnorecznie. Tylko nie wytrzymało 3 dni, gdyż następnego dnia po upieczeniu już go nie było :)

Zostaw komentarz

Ocena Przepisu




Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Polecane przepisy