Reklama


Różany pudding chia

Różany pudding chia

 

pudding z chia

 

Różany pudding chia, to kolejny fajny pudding do mojej kolekcji 🙂

Wcześniej już pojawił się na blogu pudding migdałowy, pudding chia z mango albo pudding czekoladowo-orzechowy.

Ten pudding różany jest z nich chyba najdelikatniejszy w smaku i konsystencji, ponieważ zrobiony jest na mleku (użyłam zwykle krowie) z dodatkiem wody różanej i kardamonu.

Dla koloru dodałam odrobinę zmiksowanych malin, ale możecie też dodać trochę soku z buraków (jeśli akurat posiadacie).

Pudding wymaga odstania kilku godzin w lodówce, więc najlepiej przygotować go wieczorem i zjeść rano na śniadanie, albo zabrać do pracy na drugie śniadanie.

Pudding podałam z suszonymi płatkami róży oraz posiekanymi orzechami pistacjowymi.

Podaję przepis na dwie porcje.

 

dietetyczny pudding chia

 

różany pudding chia

 

chia z malinami

 

chia pudding

 

Różany pudding chia
 
Autor:
Składniki
  • 2 szklanki dowolnego mleka (krowiego lub roślinnego)
  • 4 czubate łyżki nasion chia
  • około 2 łyżki miodu lub syropu klonowego (lub do smaku)
  • pół łyżeczki wody różanej
  • około pół łyżeczki mielonego kardamonu
  • około 100 g zmiksowanych malin
Wykonanie
  1. Zmieszaj razem wszystkie składniki.
  2. Przelej do dwóch szklanek lub miseczek.
  3. Wstaw do lodówki na kilka godzin lub na całą noc.
  4. Przed podaniem ponownie zamieszaj całość.
  5. Udekoruj suszonymi płatkami róży oraz posiekanymi pistacjami.

 

 

pudding z chia

 

Inspiracja. 

Related Post

Reklama

%d bloggers like this: