Drożdżowe rogaliki Biscoff

Zaktualizowany: 2025 29 października
drożdżowe rogaliki biscoff z nadzieniem z kremu lotus i ciasteczkami

Przepis na drożdżowe rogaliki Biscoff – puszyste i pyszne

Jeśli lubisz połączenie puszystego drożdżowego ciasta i słodkiego, lekko korzennego kremu Biscoff – te rogaliki są właśnie dla Ciebie! Miękkie, delikatne i pachnące, wypełnione kremowym środkiem i oblane błyszczącym lukrem, smakują jak z najlepszej cukierni. Idealne na weekendowe śniadanie, popołudniową kawę lub słodki prezent dla bliskich. Koniecznie wypróbuj ten przepis – gwarantuję, że zakochasz się w każdym kęsie!

puszyste domowe rogale z nadzieniem biscoff

Drożdżowe rogaliki z kremem Biscoff przepis krok po kroku

Jeśli lubisz słodkie drożdżowe wypieki i lubisz testować nowe smaki, to koniecznie upiecz te rogaliki drożdżowe z kremem Biscoff.

drożdżowe rogaliki biscoff z kremem biscoff lotus

Drożdżowe rogaliki Biscoff przepis z filmem

Wypieki Beaty
Domowe rogaliki drożdżowe z kremem Biscoff – miękkie, pachnące i oblane lukrem. Sprawdź przepis ze zdjęciami i filmem!
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 30 minuty
Czas gotowania 25 minuty
2 godziny
Łączny czas 2 godziny 55 minuty
Porcje 8 sztuk
Kalorie 361 kcal
Składniki

składniki na rogaliki Biscoff

  • 300 g mąki pszennej (2 szklanki)
  • 50 g cukru (¼ szklanki)
  • 1 jajko (rozmiar L)
  • 1 łyżeczka drożdży instant
  • 125 ml mleka (letniego)
  • 40 g masła (miękkiego)
  • 8 łyżeczek kremu Biscoff

składniki na polewę Biscoff do rogalików

Instrukcja
 

Jak zrobić rogaliki Biscoff krok po kroku

    Krok 1 – przygotowanie ciasta drożdżowego

    • Do większej miski dodaj składniki na ciasto – pamiętaj, aby mleko nie było zbyt gorące!
      300 g mąki pszennej, 50 g cukru, 1 jajko, 1 łyżeczka drożdży instant, 125 ml mleka, 40 g masła
      składniki na ciasto na rogaliki
    • Wyrób ciasto mikserem (hakiem) albo ręcznie – wyrabiaj, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne.
      wyrobione ciasto drożdżowe na rogaliki biscoff
    • Przykryj miskę z ciastem ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na około godzinę do wyrośnięcia i podwojenia swojej objętości.
    • Wyrośnięte ciasto lekko zagnieć i wyłóż na delikatnie posypany mąką blat.
      zagniatanie ciasta drożdżowego na rogaliki
    • Rozwałkuj ciasto na okrągły placek o grubości około 0,5 cm.
      wałkowanie ciasta na rogaliki
    • Potnij ciasto na 8 trójkątów – ja najpierw przekrajam na cztery, a potem każdy kawałek jeszcze na pół.
      dzielenie ciasta drożdżowego na trójkąty do rogalików

    Krok 2 – formowanie rogalików Biscoff

    • Na podstawie trójkąta nałóż po łyżeczce kremu Biscoff i go lekko rozsmaruj w kierunku wierzchołka – ale nie dochodź do brzegów.
      8 łyżeczek kremu Biscoff
      nakładanie kremu biscoff na trójkąty z ciasta drożdżowego
    • Zwiń trójkąty w rulony zaczynając od podstawy – delikatnie rozciągaj przy tym ciasto.
      zwijanie rogalików z masą biscoff
    • Ułóż rogaliki na dużej blaszce z piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia – zachowaj odstępy między rogalikami.
      zwinięte rogaliki biscoff ułożone na blaszce z piekarnika
    • Przykryj rogaliki ściereczką i zostaw tak na około 30 minut, aby się napuszyły.

    Krok 3 – pieczenie rogalików z kremem Biscoff

    • Gdy rogaliki rosną rozgrzej piekarnik do 180℃ (w trybie góra/dół).
    • Wstaw rogaliki do piekarnika i piecz przez około 20-25 minut – aż będą rumiane.
    • Po upieczeniu rogaliki przestudź.

    Krok 4 – przygotowanie polewy Biscoff na rogaliki.

    • Kremówkę podgrzej, do gorącej dodaj połamaną czekoladę oraz krem Biscoff – wymieszaj dokładnie.
      100 g białej czekolady, 50 ml śmietany kremówki, 1 łyżka kremu Biscoff
      składniki na lukier biscoff do rogalików
    • Posmaruj lub zanurz rogaliki w polewie.
      maczanie rogalików w lukrze biscoff
    • Na koniec możesz posypać wierzch rogalików rozkruszonymi ciasteczkami Lotus.
      pokruszone ciastka biscoff lotus do posypania rogalików
    Film
    Uwagi
    Szklanka ma pojemność 250 ml.
    Zobacz w uwagach pod przepisem ewentualne zamienniki do użytych produktów, albo wskazówki do przepisu. 
    Wartości Odżywcze
    Serving: 1sztukaKalorie: 361kcalWeglowodany: 49gBiałko: 6gTłuszcz: 16g
    Słowo kluczowe rogale drożdżowe, rogaliki z kremem ciasteczkowym
    Przetestować ten przepis?Daj znać w komentarzu!
    domowe rogaliki z nadzieniem i lukrem biscoff

    Dlaczego warto upiec drożdżowe rogaliki z kremem ciasteczkowym?

    Jeśli lubisz słodkości, a szczególnie bułeczki drożdżowe i wszelkie drożdżówki, to ten przepis jest dla Ciebie! Mega pyszne, puszyste i delikatne ciasto drożdżowe z dodatkiem słodkiego kremu ciasteczkowego Biscoff to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Wspaniale będą smakować z poranną kawą lub herbatą, a może wolisz je na deser w ciągu dnia, albo może jako szybką przekąskę po treningu? W każdym z tych przypadków (i nie tylko) rogaliki drożdżowe będą idealne. Koniecznie wypróbuj mój przepis na rogaliki Biscoff – szczególnie, że przygotowałam do niego zdjęcia z przygotowań krok po kroku, a także krótki film wideo, gdzie pokazuję jak zrobić te rogaliki w własnej kuchni.

    puszyste rogaliki z nadzieniem z kremu biscoff

    Składniki potrzebne na rogaliki Biscoff

    Jak wszystkie ciasta drożdżowe, tak też i te, potrzebujesz niewiele produktów, aby upiec najlepsze rogaliki z kremem ciasteczkowym. Poniżej podaję skróconą listę produktów, które użyłam oraz ewentualne zamienniki.

    • drożdże – tutaj użyłam drożdże instant, ale możesz ja zamienić na drożdże świeże, wtedy około 15 g drożdży rozpuść najpierw w ciepłym mleku zmieszanym z łyżeczką cukru, przykryj i odstaw na około 20 minut, tak aby rozczyn drożdżowy się mocno napuszył i zgęstniał, wtedy dodaj go do pozostałych składników na ciasto i wyrób razem
    • mleko – u mnie to mleko 1,5%, możesz użyć dowolne inne mleko
    • mąka pszenna – najlepsza będzie mąka typ 500-550
    • krem Biscoff (Lotus) – to krem ciasteczkowy, najłatwiej go dostać w internecie (np. na Allegro), bywa czasami w Dealz, Kauflandzie albo innych większych marketach, możesz go zastąpić kremem ciasteczkowym Sante (kiedyś bywał w Lidlu, na dziale z dżemami i czekoladowymi kremami, ale chyba nie jest w stałej ofercie)
    • śmietana kremówka – do polewy Biscoff użyłam płynną śmietankę kremówkę 30%
    przepis krok po kroku na rogaliki z nadzieniem biscoff

    Czym można zastąpić krem Biscoff w rogalikach?

    Jeśli nigdzie nie możesz dostać kremu, a nie masz czasu na zakupy internetowe, to zamiast kremu Biscoff możesz zrobić te rogaliki z Nutellą, albo innym kremem czekoladowo-orzechowym. Jeśli wolisz mniej słodkie rogaliki, to możesz do nadzienia (i do polewy) użyć również masło orzechowe. A poza tym klasycznie – marmolada albo powidła :) Tych już nie dodawaj do polewy, tylko zrób samą czekoladę z kremówką.

    drożdżowe rogaliki z kremem lotus biscoff

    Jak przechowywać drożdżowe rogaliki z kremem Biscoff?

    Rogaliki po zupełnym ostudzeniu przełóż do szczelnego pojemnika z pokrywką. To pozwoli im na dłużej zachować świeżość i puszystość. Rogaliki – najlepiej smakują pierwszego dnia, ale spokojnie można je zjeść nawet 3 dnia. Ja wtedy krótko podgrzewam rogaliki w mikrofali – tak maksymalnie 30 sekund. To sprawia, że ciasto ponownie robi się ciepłe i puszyste.

    przepis na drożdżowe rogaliki z kremem biscoff i lukrem

    Czy można zamrozić rogaliki Biscoff?

    Tak, rogaliki z kremem Lotus możesz zamrozić na około 3 miesiące. Najlepiej każdy z nich spakuj oddzielnie i tak schowaj do zamrażarki. Najlepiej zamrozić rogaliki bez polewy, ale takie z polewą też dadzą radę. ;)

    Mam nadzieję, że te domowe rogaliki z kremem Biscoff zagoszczą również u Ciebie. Koniecznie daj znać w komentarzu jak ci smakowały :)

    rogale biscoff z kremem biscoff i ciasteczkami lotus

    Ps. Przy okazji gorąco polecam obserwowanie mojego profilu na instagramie, gdzie również znajdziesz moje przepisy, a możesz je tam łatwo sobie zapisać na później.

    biscoff crescent rolls

    Polecane przepisy na rogaliki

    Wypróbuj również inne moje przepisy na pyszne rogaliki (nie tylko drożdżowe), tutaj polecam między innymi trzy takie przepisy:

    Opublikowano: 2025 31 października

    Podziel się przepisem

    5 from 1 vote
    Subskrybuj
    Powiadom o
    guest
    Ocena Przepisu




    Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celu publikacji komentarza

    Ta strona używa Akismet do redukcji spamu. Dowiedz się, w jaki sposób przetwarzane są dane Twoich komentarzy.

    2 komentarzy
    Najbardziej cenione
    Najnowsze Najstarsze
    Inline Feedbacks
    View all comments

    Popularne Przepisy

    Polecane przepisy

    Rogale Biscoff przepis

    Puszyste drożdżowe rogaliki Biscoff to prawdziwa uczta dla miłośników słodkości! Te miękkie, delikatne rogaliki wypełnione kremem Biscoff i polane domowym lukrem zachwycą smakiem i aromatem. Idealne na śniadanie, podwieczorek lub słodką przekąskę do kawy. W tym wpisie znajdziesz przepis na rogaliki drożdżowe z kremem Biscoff krok po kroku – ze zdjęciami z każdego etapu przygotowań oraz filmem instruktażowym, dzięki którym bez problemu upieczesz je samodzielnie.

    To doskonały wybór, jeśli szukasz prostego przepisu na domowe rogaliki, które zawsze wychodzą puszyste i miękkie. Spróbuj mojego sprawdzonego przepisu i przekonaj się, jak łatwo przygotować drożdżowe rogaliki Biscoff z lukrem we własnej kuchni!