Pieczony sernik oreo

Zaktualizowany: 2024 14 lutego
pieczony sernik oreo

Przepis na sernik z ciasteczkami oreo

Zrób dziś ze mną pieczony sernik oreo. To bardzo pyszny i do tego lekki sernik na samych białkach (bez żółtek) z kawałkami ciasteczek oreo w środku. Sernik na spodzie z oreo oraz z odrobiną masy kajmakowej smakuje wyśmienicie i jestem przekonana, że pokochają go wszyscy. Zobaczcie więc mój przepis krok po kroku i sprawdźcie jak zrobić sernik z ciasteczkami oreo.

sernik oreo pieczony

Przepis na pieczony sernik oreo krok po kroku

Jeśli lubisz serniki i uwielbiasz testować nowe przepisy i nowe smaki, to koniecznie wypróbuj ten przepis.

pieczony sernik oreo

Pieczony sernik oreo przepis

Wypieki Beaty
Przepyszny sernik pieczony z ciasteczkami oreo.
4.24 z 99 ocen
Czas przygotowania 30 minut
Czas wykonania 1 hour 35 minut
Czas całkowity 2 hours 5 minut
Porcje 12
Kalorie 292 kcal
Wyposażenie
  • Przepis na foremkę o wielkości około 22 cm.
Składniki

składniki na spód z oreo:

  • 150 g ciastek Oreo ( lub podobnych)
  • 30 g masła

składniki na sernik z oreo:

dodatkowo:

  • 2-3 łyżki masy kajmakowej (- czubate, u mnie około 100 g)
  • kilka ciastek oreo (do dekoracji)
Instrukcja
 

Jak zrobić oreo sernik

  • Rozgrzej piekarnik do 180 stopni (góra/dół).
  • Ciastka zmiksuj w całości, dodaj rozpuszczone masło i wymieszaj.
    150 g ciastek Oreo, 30 g masła
  • Przygotuj tortownicę o średnicy 22 cm – dno wyłóż papierem do pieczenia, boki wysmaruj masłem i obsyp odrobiną kaszy manny lub mąki.
  • Ciastkami wylep dno tortownicy.
  • W dużej misie umieść wszystkie składniki sernika (oprócz ciastek) i krótko wymieszaj – tylko do połączenia składników.
    1 kg twarogu sernikowego, 200 g cukru, 4 białka, 1 budyń waniliowy, 200 ml śmietany kremówki
  • Dodaj pokrojone ciastka i delikatnie wymieszaj.
    kilka ciasteczek oreo
  • Przelej masę sernikową na spód z ciastek.
  • Piecz 5 minut w 180 stopniach (góra/dół), a następnie zmniejsz temperaturę do 150 stopni i piecz sernik przez około 1,5 godziny.
  • Po upieczeniu otwórz drzwiczki piekarnika i pozostaw w nim ciasto do wystudzenia.
  • Schłodź sernik przez przynajmniej 4-5 godzin w lodówce (najlepiej przez całą noc).
  • Przed podaniem posmaruj wierzch ciasta masą kajmakową oraz posyp pokrojonymi ciasteczkami.
    2-3 łyżki masy kajmakowej, kilka ciastek oreo
Prywatne
Składniki Odżywcze
Serving: 100gKalorie: 292kcalWeglowodany: 24gBiałko: 6gTłuszcz: 19g
Słowa kluczowe oreo sernik na zimno, sernik na oreo, sernik z oreo
Sprawdzony przepis?Daj znać w komentarzu!
pieczony sernik oreo

Pieczony sernik oreo – wskazówki

Jakiś czas temu podawałam przepis na sernik Oreo na zimno (bez pieczenia). Serniczek ten tak nam zasmakował i cieszy się wśród Was tak dużą popularnością, że postanowiłam zrobić jego wersję pieczoną. Sernik na oreo wyszedł tak rewelacyjny, że teraz z Wami dzielę się moim przepisem i mam nadzieję, że zasmakuje równie mocno co sernik na zimno.

Jak zrobić sernik z oreo?

Chciałam, aby sernik po upieczeniu miał piękną białą barwę – mocno kontrastującą z ciemnymi ciastkami. Dodałam więc do masy serowej same białka (żółtka nadałyby mu lekko żółtawą barwę). Jeśli nie wiecie co zrobić z żółtkami, które zostały wam po przygotowaniu sernika, to polecam ciasto na żółtkach, albo babeczki na żółtkach. Pysznych słodkich wypieków nigdy za wiele! Białek nie ubijałam na pianę, tylko dodałam je całe do do twarogu i reszty składników. Masę na sernik zmiksowałam krótko – tylko do połączenia składników i wtedy dodałam do niej pokruszone ciasteczka oreo i wymieszałam łyżką.

baked oreo cheesecake

Jaki twaróg do sernika z oreo?

Ja jak zwykle użyłam twaróg na serniki z wiaderka. Ale polecam wybrać tu dobry jakościowo, tłusty i gęsty twaróg – taki jak np. Piątnica lub Mój ulubiony. Te twarogi są bardzo gęste i nie podchodzą wodą. 

Ile piec sernik oreo?

Ja swój sernik piekłam w niskiej temperaturze – tak aby był płaski i nie zarumienił się zbytnio podczas pieczenia. Dlatego piekłam go dłużej – tak mniej więcej 1,5 godziny.  Sernika po upieczeniu nie wyciągam od razu z piekarnika, tylko zostawiam go tam z uchylonymi drzwiczkami i pozwalam spokojnie ostygnąć. Dopiero taki ostudzony chowam do lodówki do schłodzenia. Sernik schładzam najczęściej przez całą noc i podaję dopiero następnego dnia. Jeśli macie jednak mniej czasu, to schłodźcie go chociaż cztery godziny. Mój pieczony sernik oreo wyszedł przepyszny – delikatny, leciutki, nie za słodki – po prostu idealny!

Spróbujcie sami i dajcie znać w komentarzach jak wam smakował. Ja jestem przekonana, że serniczek zasmakuje całej rodzinie, a nie tylko jej młodszej części. Jeśli robiliście już sernik z ciastkami oreo na zimno, to koniecznie wypróbujcie również tą wersję pieczoną :)

Zapraszam was również do wypróbowania innych przepisów na serniki z mojego bloga.

pieczony sernik oreo
Przejdź do przepisu Drukuj Przepis
4.24 z 99 ocen
Postaw mi kawę

Polecane przepisy na serniki

Koniecznie wypróbuj inne moje przepisy na smakowite serniki o różnych smakach. Na blogu jest ich już ogromny wybór, więc na pewno znajdziesz sernik idealny dla siebie. Ja tu na szybko polecam między innymi trzy takie przepisy:

Opublikowano: 2014 3 marca

Podziel się przepisem

73 komentarze

  1. 5304de818ca67af4886db2448b0a2ecb?s=54&d=mm&r=g
    anonn 2022 17 sierpnia w 11:46- Odpowiedz

    Czy śmietankę można czymś zastąpić lub po prostu pominąć ?

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2022 17 sierpnia w 15:47- Odpowiedz

      Jeśli masz rzadki twaróg na serniki (np. president), to możesz pominąć śmietankę. Zamiast możesz dać np. jogurt naturalny.

      • 5304de818ca67af4886db2448b0a2ecb?s=54&d=mm&r=g
        anonn 2022 18 sierpnia w 06:57- Odpowiedz

        O super dziekuje

  2. 5060a95efff863ba386382a2a88ad0bc?s=54&d=mm&r=g
    Grazyna 2022 8 kwietnia w 16:59- Odpowiedz

    5 gwiazdka
    A co z bialkami?

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2022 8 kwietnia w 17:02- Odpowiedz

      Tak jak w pkt 5 – wszystkie składniki – w tym białka – miksujesz razem z twarogiem

  3. 55a9e46a449949ff983282df150d571b?s=54&d=mm&r=g
    Bozena 2022 22 stycznia w 16:34- Odpowiedz

    5 gwiazdka

    SUPER przepis, to pierwszy sernik pieczony, który mi wyszedł w życiu.

  4. 0600f2e341a661591b44aa393b2cf6a6?s=54&d=mm&r=g
    Kasia 2021 20 grudnia w 16:38- Odpowiedz

    Jaka śmietanka?

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2021 20 grudnia w 17:08- Odpowiedz

      Kremówka – ja używam najczęściej płynną 30%

  5. 325ae374652302afd2088fbfb0fd19d4?s=54&d=mm&r=g
    Paulina 2021 3 lipca w 22:20- Odpowiedz

    Pieczenie z termoobiegiem, czy bez?

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2021 3 lipca w 22:31- Odpowiedz

      Serniki lepiej piec bez termoobiegu

  6. f0f5fdbfb3a8326f6281001b774a3460?s=54&d=mm&r=g
    Dobruchna 2021 29 kwietnia w 13:05- Odpowiedz

    5 gwiazdka
    czy ten sernik trzeba trzymać w lodówce?

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2021 29 kwietnia w 20:06- Odpowiedz

      Ja wszystkie serniki trzymam w lodówce, bo są smaczniejsze po schłodzeniu

  7. 754d2e0155055fef0d99915cadb5f384?s=54&d=mm&r=g
    Magda Ż 2021 7 lutego w 09:08- Odpowiedz

    5 gwiazdka
    Pani Beato to jest mistrzostwo świata, zrobiłam pierwszy raz z serka z wiaderka z Piątnica, jest przepyszny kremowy :)

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2021 7 lutego w 10:27- Odpowiedz

      Bardzo się cieszę, że serniczek zasmakował :)

  8. d34cb7d927e4da2e2bc358baf024bc40?s=54&d=mm&r=g
    Edyta 2021 14 stycznia w 13:27- Odpowiedz

    Witam Pani Beato. Mam ser twarogowy w wiaderku z presidenta czy wyjdzie ten sernik? Wiem ,że używa pani z piątnicy ale nie mam jak jechać po niego :) (drugi koniec miasta )Drugie pytanie : Jeśli piekę na tortownicy 27cm to sera też mam dać więcej ? Dziękuję . Pozdrawiam :)

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2021 14 stycznia w 21:28- Odpowiedz

      Też wyjdzie. Możesz zrobić z 1kg, ale wtedy sernik będzie niższy

  9. 948dc11f03764574e0117fd1340340ec?s=54&d=mm&r=g
    Agata 2020 26 września w 21:39- Odpowiedz

    Moj sernik po czasie pieczenia z przepisu jest calkowicie plynny. Czy tak powinno byc? Czy po wystudzeniu będzie miał odpowiednią konsystencję?

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2020 28 września w 14:46- Odpowiedz

      Po półtorej godziny pieczenia nie powinien być płynny. Może twaróg, który użyłaś był z tych „luźnych”, albo to wina piekarnika. Najlepiej podpiec go dłużej.

    • 98055aa03fc7eb2501ec329ac1f8f5f8?s=54&d=mm&r=g
      Gosia 2021 9 września w 19:49- Odpowiedz

      Halo

  10. 1398bc7340cd98ed56f7edbb151a3854?s=54&d=mm&r=g
    Aga 2019 4 września w 22:30- Odpowiedz

    Czy na blaszkę prostokątną wystarczy podwoić proporcje?

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2019 5 września w 09:21- Odpowiedz

      Na stronie – w zakładce u góry jest przelicznik foremek, wpisz tam rozmiar swojej foremki i będziesz wtedy wiedzieć, jaką musisz przyjąć proporcję :)
      Przeliczarka

  11. ba3e80d90320013adac8fee501e88f92?s=54&d=mm&r=g
    Magda 2018 30 listopada w 11:49- Odpowiedz

    Czy budyń z cukrem czy bez?

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2018 30 listopada w 19:35- Odpowiedz

      Budyń bez cukru :)

  12. 40ea198838c5c67834ef4626c11e13f5?s=54&d=mm&r=g
    Anna 2018 30 marca w 21:12- Odpowiedz

    A o zrobić żeby następny raz nie popękał?

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2018 30 marca w 21:17- Odpowiedz

      W jakiej temperaturze piekłaś? Lepiej piec dłużej – tak 1,5 godziny w 150 stopniach – bez termoobiegu. Po upieczeniu zawsze zostawiam sernik w środku – bez otwierania drzwiczek – aż sernik ostygnie. Takie powolne studzenie zapobiega pękaniu sernika.

      • 0bf8040336236f1f6be5d1a74e66c5f7?s=54&d=mm&r=g
        Hania 2022 15 grudnia w 12:38- Odpowiedz

        Cyt.”Po upieczeniu otwórz drzwiczki piekarnika i pozostaw w nim ciasto do wystudzenia.” Więc jak? Otwierać te drzwi czy nie otwierać?

        • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
          Beata 2022 15 grudnia w 13:13- Odpowiedz

          Otwórz drzwiczki (a dokładnie uchyl), ale sernik zostaw w środku. Piekarnik będzie ostygał a razem z nim sernik

  13. 40ea198838c5c67834ef4626c11e13f5?s=54&d=mm&r=g
    Anna 2018 30 marca w 19:51- Odpowiedz

    Witam sernik upiekł się bardzo ładnie ale po wystudzeniu bardzo popękał jakaś rada na to?

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2018 30 marca w 20:18- Odpowiedz

      Teraz to już tylko można to zakryć możesz ubić kremówkę i posmarować wierzch.

  14. 5180f13708121924fa57667a5dc69fa5?s=54&d=mm&r=g
    Beata Blok 2018 30 marca w 14:32- Odpowiedz

    kurcze raz juz robiłam był pyszny. teraz siedzi w piekarniku i cholera nie dodałam śmietany!!!!! :( będzie hm kiszka? :(

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2018 30 marca w 15:13- Odpowiedz

      Nie będzie :) będzie najwyżej bardziej zwarty :)

  15. 584e93f169136f6b078de95055f640aa?s=54&d=mm&r=g
    Medion123 2018 21 lutego w 13:48- Odpowiedz

    Żeby sernik był biały, polecam zamienić śmietanę kremówkę na mleko kokosowe. Wtedy nawet dodatek żółtek nie zmieni koloru ciasta, będzie śnieżno białe :-)

  16. 311342b5a04ae80f3f861cdf73e28b95?s=54&d=mm&r=g
    Monika 2018 18 stycznia w 14:03- Odpowiedz

    Śmietana 30% czy 36%?

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2018 18 stycznia w 15:25- Odpowiedz

      Ja najczęściej używam 30%

  17. 83f79b68c1cb7cefbf7588656c1d4387?s=54&d=mm&r=g
    Maja Bukowska 2017 14 maja w 16:33- Odpowiedz

    A czy można ten sernik zrobić na serku ricotta? Albo ew. w jakimś połączeniu z twarogiem sernikowym?

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      wypiekibeaty 2017 14 maja w 18:08- Odpowiedz

      Na samym serku ricotta jeszcze nie piekłam sernika – myślę, że lepiej zmieszać go z twarogiem sernikowy, bo ma bardzo lekką konsystencję i sernik może być luźny i niedopieczony. Jeśli zdecydujesz się na samą ricottę to nie dawaj już śmietany kremówki, aby dodatkowo nie rozrzedzić za bardzo masy.

  18. Sernik Oreo bez pieczenia - Wypieki Beaty - przepisy i zdjęcia 2017 15 marca w 09:26- Odpowiedz

    […] Przetestujcie również przepis na pieczony sernik oreo […]

  19. 2da00cc09f0cd1e465b5385769bed192?s=54&d=mm&r=g
    Agata 2017 4 lutego w 10:06- Odpowiedz

    Jest i moj! Wyszedl pyszny :) https://uploads.disquscdn.com/images/f29ea0e4cd65851be5b13dfe7c0fa73d3ca695555c02d895c3ee1699f1db9831.jpg

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      wypiekibeaty 2017 4 lutego w 21:55- Odpowiedz

      Ale cudnie wygląda, aż ślinka cieknie :)

  20. 1a56c926e128bf773a5c3ae2f4d14b95?s=54&d=mm&r=g
    Ewelina Kaszkowiak 2016 4 listopada w 19:12- Odpowiedz

    https://uploads.disquscdn.com/images/29646917d8f879c354b384d35534de63c98b11697b524e2836a4059cfd6c4390.jpg

    Mega!

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      wypiekibeaty 2016 7 listopada w 09:17- Odpowiedz

      Boski :D

  21. 1a56c926e128bf773a5c3ae2f4d14b95?s=54&d=mm&r=g
    Ewelina Kaszkowiak 2016 3 listopada w 19:49- Odpowiedz

    Czyli na spod całe ciastka a do masy cos z ciastek tez dać? Np ten środek?

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      wypiekibeaty 2016 3 listopada w 20:24- Odpowiedz

      Do sernika idzie tylko to co podane w składnikach, z ciasteczek nie wydłubujemy tym razem kremu :)

  22. a79243a39a31f938d7fcbf35678a39a4?s=54&d=mm&r=g
    magda 2016 6 kwietnia w 11:14- Odpowiedz

    Dziękuję za odpowiedź, a serniczek pyszny, mojemu 5 latkowi baaardzo smakował :) Pozdrawiam

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2016 6 kwietnia w 12:29- Odpowiedz

      Super :) najbardziej cieszy jak ciasta smakują dzieciom, bo są wybredne :)

  23. a79243a39a31f938d7fcbf35678a39a4?s=54&d=mm&r=g
    Magda 2016 4 kwietnia w 08:02- Odpowiedz

    A śmietankę wcześniej Pani ubija?

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2016 4 kwietnia w 14:04- Odpowiedz

      Nie, nie ubijam wcześniej śmietany :) Pozdrawia, Beata

  24. 0d11329079217d616db806c1f9c7d930?s=54&d=mm&r=g
    Kasia 2016 25 marca w 07:17- Odpowiedz

    Oczywiście gwiazdek za przepis miało być pięć, komputer mi szwankuje☺

  25. 0d11329079217d616db806c1f9c7d930?s=54&d=mm&r=g
    Kasia 2016 25 marca w 07:15- Odpowiedz

    Witam,Mam pytanie,bo chciałabym zrobić ten py z ny sernik na Święta: budyn waniliowy ile ma mieć gram (w sklepach są tak różne opakowania…)
    Pozdrawiam

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2016 25 marca w 10:16- Odpowiedz

      Zawsze używam standardowych wielkości budyniu – taki do rozrobienia na pół litra mleka – o ile mnie pamięć nie myli, to opakowanie ma chyba jakieś 30 g.

  26. 7cd57fea8f884fab4fff71354d954cf0?s=54&d=mm&r=g
    evay 2016 19 marca w 23:24- Odpowiedz

    wielkie dzięki za przepis!
    rzeczywiście po dodaniu całych jaj wychodzi żółtawy, następnym razem spróbuję z samymi białkami.
    zmodyfikowałam to lekko: do spodu zmiksowałam same ciastka z masłem (bez środka, ten poszedł do sernika).
    i nie wyobrażam sobie dania na górę jeszcze masy kajmakowej :D jak można aż tak slodkie zjeść? :-)

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2016 20 marca w 10:13- Odpowiedz

      Dziękuję i bardzo się cieszę, że ciasto się udało i smakowało :) Zdjęcie super!

  27. a4ec84fd275dd185c804c4edd1bd1899?s=54&d=mm&r=g
    Anna 2015 26 listopada w 08:40- Odpowiedz

    Wspaniały przepis :), właśnie wczoraj go wypróbowałam i połowy już nie ma :) Pyszny POLECAM !!!

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2015 26 listopada w 18:52- Odpowiedz

      Dziękuję bardzo :) serniczek wygląda baaardzo apetycznie :)

  28. b5b088b5e22a38ba3bd581f7ec024bc9?s=54&d=mm&r=g
    Justi 2015 19 listopada w 20:21- Odpowiedz

    Dzis zrobiłam sernik oreo. Przepyszny. Polecam!!!! I naprawdę łatwe . Ja tez nie dałam polewy na wierzch – nie zdążyłam

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2015 19 listopada w 20:24- Odpowiedz

      bardzo się cieszę, że smakowało :)

  29. 0f44d7e707f071195b4b77cfe5727bcc?s=54&d=mm&r=g
    JOANNA 2015 1 listopada w 16:03- Odpowiedz

    sernik pyszny :-) jeszcze nie zdążył wystygnąć a już połowy nie ma
    ja zrobiłam bez wierzchu – czyli bez masy krówkowej i ciasteczek na
    P O L E C A M

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2015 1 listopada w 17:06- Odpowiedz

      Dziękuję :)

    • b5b088b5e22a38ba3bd581f7ec024bc9?s=54&d=mm&r=g
      Justi 2015 18 listopada w 21:52- Odpowiedz

      Jaki twaróg najlepszy? Moze byc gotowy z wiaderka?

      • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
        Beata 2015 19 listopada w 06:18- Odpowiedz

        tak, tylko ważne aby był sprawdzony i nie za bardzo wodnisty. Ja używam Piątnice lub Pilosa z Lidla

  30. da73157a3852966a5f6f52fa4b2c092a?s=54&d=mm&r=g
    Monika 2015 13 października w 10:05- Odpowiedz

    Witam

    Czy na spód mają iść całe ciasteczka wraz z nadzieniem? Czy nadzienie przełożyć do masy sernikowej?

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2015 13 października w 11:19- Odpowiedz

      Do tego przepisu nie musimy oddzielać nadzienia. Miksujemy wszystko razem :)

      • da73157a3852966a5f6f52fa4b2c092a?s=54&d=mm&r=g
        Monika 2015 13 października w 11:46- Odpowiedz

        Dziękuję za odpowiedź, to biorę się za pieczenie

        • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
          Beata 2015 14 października w 08:27- Odpowiedz

          Trzymam kciuki :) Bede wdzieczna za zdjecia ;)

  31. 1e42d59912c387e5cf35cb7698c77609?s=54&d=mm&r=g
    Karola 2015 7 października w 15:19- Odpowiedz

    Czy przepis na sernik nadaje się tylko do tortownicy czy można też piec na blasze? :))

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2015 7 października w 15:47- Odpowiedz

      Oczywiście, możesz go upiec również na blaszce. Tutaj możesz przeliczyć składniki wypiekibeaty.com.pl/przelicznik-foremek

  32. 66e9fcef6449d1fbd3bf970ba1b78445?s=54&d=mm&r=g
    Beata 2015 2 kwietnia w 17:07- Odpowiedz

    Witam!
    Sernik wygląda rewelacyjnie. Mam pytanie – czy mozna dodać cale jaja?

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2015 2 kwietnia w 18:30- Odpowiedz

      Dziękuję :) Oczywiście możesz dać całe jajka. W moim przepisie użyłam tylko białek aby żółtka nie zmieniły koloru i sernik był bardziej biały. Należy jednak zachować konsystencję ciasta więc proponuję użyć 3 jajek :)

  33. 8cc57765d40c716da5e0ecefd06bdf72?s=54&d=mm&r=g
    mukq 2015 31 marca w 10:59- Odpowiedz

    „1 kg twarogu sernikowego
    300 g cukru
    4 duże białka (z jajek o wielkości L)
    budyń waniliowy
    200 ml śmietany kremówki” -> czy te wszystkie składniki wrzucić do miski? Czy raczej w jakiejś ustalonej kolejności ?

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2015 31 marca w 11:01- Odpowiedz

      Ja wszystko wrzucam jednocześnie do miski i wtedy krótko miksuję :)

Zostaw komentarz

Ocena Przepisu




Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Polecane przepisy