Granola i płatki

przepis na granolę


Przepisy na smaczną domową granolę i musli

W ciągu tygodnia, gdy rano mam mało czasu, to domowa granola jest moim najczęstszym wyborem na śniadanie.

Raz na jakiś czas przygotowuję sobie spory pojemnik takiej granoli i zjadam potem z dodatkiem jogurtu naturalnego i owoców.

Również moja córka polubiła takie śniadania.

Takie śniadania jem bardzo często, więc żeby się mi nie przejadły, to testuję różne smaki i używam różne dodatki.

Na blogu znajdziecie przepis na granolę czekoladową, albo kawową.

Jest granola bananowa, marchewkowa i sezamowa.

Jak zrobić granolę?

Ja mieszam płatki – zwykle owsiane – z dodatkami – np. pestkami słonecznika i dyni, cynamonem, żurawiną i orzechami. W niedużej ilości wody rozpuszczam trochę miodu, czasami również masła orzechowego i mieszam to z płatkami.

Tak przygotowaną granolę piekę w piekarniku, aby stała się chrupiąca.

Gotową granolę przechowuję w szczelnym pojemniku, aby nie zwilgotniała.

Gorąco polecam wam te przepisy na granolę. Są o niebo smaczniejsze i zdrowsze od tych dostępnych w sklepie!

najlepsze wypieki i sałatki

Ebook za darmo!

Zapisz się do mojego newslettera, a otrzymasz kod uprawniający na darmowe pobranie ebooka Wielkanocne Wypieki

Nie spamujemy! Zapoznaj się z polityką prywatności.

Archiwum

Jestem również tu

rondel
Baza przepisów kulinarnych

Zobacz przepisy: Granola i płatki