Czekoladowa owsianka z karmelizowanymi bananami
DIY - tło fotograficzne

brzoskwiniowe ciasto w sloiku 3

Brzoskwiniowe ciasto w słoiku poleca się Waszej uwadze 🙂

To mała porcja słodkości, ale za to jaka dobra – dużo kruszonki (na dole – jako spód i na górze), do tego soczyste brzoskwinie i pyszne świeże jagody, a na koniec do chrupania siekane migdały.

A cała ta dobroć zamknięta w niedużym słoiku 🙂

Ciacho polecam zjeść jeszcze na ciepło z kulką lodów, ale taki słoiczek możecie zakręcić i zabrać na piknik, do pracy, a nawet możecie go podarować komuś bliskiemu 😀

Podaję Wam porcję na około 4 słoiczki ciasta.

brzoskwiniowe ciasto w sloiku 1

 

brzoskwiniowe ciasto w sloiku 2

 

brzoskwiniowe ciasto w sloiku 5

 

brzoskwiniowe ciasto w sloiku 7

 

brzoskwiniowe ciasto w sloiku 8

 

5.0 from 1 reviews
Brzoskwiniowe ciasto w słoiku
 
Czas przygotowania
Czas wykonania
Czas całkowity
 
Autor:
Ilość: 4
Składniki
kruszonka:
  • 150 g mąki
  • 100 g miękkiego masła
  • 100 g cukru
  • pół łyżeczki cynamonu
owoce:
  • 2 brzoskwinie - w sumie o wadze około 250 g
  • 100 g jagód
  • 2 łyżki cukru
  • łyżka mąki ziemniaczanej
  • pół łyżeczki cynamonu
  • łyżka soku z cytryny
  • posiekane migdały lub orzechy
Wykonanie
  1. Składniki kruszonki zagnieć razem tworząc grudkowate ciasto.
  2. Brzoskwinie pokrój w kostkę, dodaj jagody.
  3. Do owoców dodaj cukier, mąkę, cynamon i sok z cytryny - wymieszaj.
  4. Na dno słoiczków - około 4 sztuki wyłóż mniej więcej połowę kruszonki i lekko ją dociśnij.
  5. Nałóż owoce i przykryj resztą kruszonki.
  6. Wierzch możesz dodatkowo posypać posiekanymi migdałami lub orzechami.
  7. Ciasta piecz w 190 stopniach przez około 30 minut.
  8. Po upieczeniu lekko ostudź - uważaj, bo słoiki będą gorące.
  9. Podawaj na ciepło z lodami.

 

 

 

Czekoladowa owsianka z karmelizowanymi bananami
DIY - tło fotograficzne

Related Post