Malinowo-czekoladowy sernik na zimno
Babeczki hamburgery

Ostatnio brownie stają się u nas bardzo popularne – ja sama zamieszczałam już przepisy na brownie z malinami, red velvet, a nawet na czekoladowe jajka niespodzianki 🙂

Tym razem chcę Wam podać przepis na najprostsze brownie na świecie, które będziecie mieli gotowe w pół godziny 🙂

Brzmi zachęcająco? To do roboty!

Potrzebna będzie duża blaszka – mniej więcej 23/35 cm – może być też mniejsza, wtedy ciasto wyjdzie trochę wyższe, ale będzie też wymagało odrobinę dłuższego pieczenia.

Do tego brownie nie używamy czekolady, tylko mnóstwo gorzkiego kakao, a jako uzupełnienie możecie dodać wszystko co Wam smakuje – różne orzechy, bakalie, owoce, posiekaną czekoladę – zmieniając dodatki za każdym razem otrzymacie inne brownie 🙂

najprostsze brownie4

najprostsze brownie3

najprostsze brownie5

Najprostsze brownie
 
Autor:
Składniki
  • 225 g rozpuszczonego masła
  • 400 g cukru
  • 4 jajka
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego lub cukru waniliowego
  • 220 g mąki
  • 60 g gorzkiego kakao
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • opcjonalnie dodatki - orzechy, bakalie, owoce, kawałki czekolady
Wykonanie
  1. Jajka zmiksuj z cukrem i wanilią na puszystą masę.
  2. Pozostałe suche składniki zmieszaj razem.
  3. Dodawaj mąkę na zmianę z rozpuszczonym masłem do masy jajecznej.
  4. Ciasto wyłóż do przygotowanej foremki (około 23/35 cm).
  5. Piecz w 180 stopniach przez około 20 minut (do suchego patyczka).

 

Malinowo-czekoladowy sernik na zimno
Babeczki hamburgery

Related Post