jabłka

jabłka


Jabłka – przepisy z jabłkami dla każdego!

Uwielbiam jabłka i jem je codziennie!

Zresztą nie wiem, czy znacie takie angielskie przysłowie – jabłko dziennie trzyma lekarza z daleka (po angielsku brzmi lepiej ;)).

Dzięki zawartości błonnika jabłka regulują pracę jelit, chroniąc przed zaparciami i innymi chorobami jelit, a także zmniejszają wchłanianie cholesterolu, a dzięki temu skutecznie zapobiegają miażdżycy i chronią przed zawałem.

Najlepiej jeść surowe jabłka bez obierania skórki, gdyż to bezpośrednio pod nią gromadzi się znaczna część błonnika i witaminy C.

Zachęcam was do zjadania przynajmniej jednego jabłka w ciągu dnia i większe ilości możecie przemycić do ciasta :)

W końcu pyszna, ciepła szarlotka z polskich jabłek nie ma sobie równej!

Jabłka możecie także dodawać do ciast ucieranych i drożdżowych, a także do racuszków!

Wypróbujcie moje przepisy z jabłkami!

najlepsze wypieki i sałatki

Ebook za darmo!

Zapisz się do mojego newslettera, a otrzymasz kod uprawniający na darmowe pobranie ebooka Wielkanocne Wypieki

Nie spamujemy! Zapoznaj się z polityką prywatności.

Archiwum

Jestem również tu

rondel
Baza przepisów kulinarnych

Zobacz przepisy: jabłka