amaretto

Amaretto – przepisy dla każdego!

Likier amaretto to – napój alkoholowy wywodzący się z Włoch.

Ma słodki i lekko gorzkawy smaku migdałów.

Amaretto jest głównym składnikiem wielu drinków. Jest także często wykorzystywane jako dodatek do kawy, czekolady, deserów i ciast, często w połączeniu z migdałami.

Ja nie wyobrażam sobie tiramisu bez amaretto. Przygotowuję delikatnie osłodzoną kawę i gdy wystygnie dodaję do niej likier. W tak przygotowanej kawie maczam podłużne biszkopty, które są podstawą tiramisu.

Popatrzcie jak jeszcze można wykorzystać amaretto w słodkich wypiekach.

najlepsze wypieki i sałatki

Ebook za darmo!

Zapisz się do mojego newslettera, a otrzymasz kod uprawniający na darmowe pobranie ebooka Wielkanocne Wypieki

Nie spamujemy! Zapoznaj się z polityką prywatności.

Archiwum

Jestem również tu

rondel
Baza przepisów kulinarnych

Zobacz przepisy: amaretto