Dekorowanie wypieków

dekorowanie wypieków


Dekorowanie wypieków

Dekorowanie wypieków może się czasami śnić po nocach jako największy koszmar :)

Chociaż nie musi to być wcale takie straszne.

Najprostsza dekoracja z możliwych, to po prostu cukier puder posypany po wierzchu ;)

Pięknie wyglądają ciasta i desery udekorowane owocami, albo rozpuszczoną czekoladą – jeszcze lepiej jak jest i to, i to :D

Ciasta możecie udekorować kremem – wystarczy go po prostu rozsmarować na wierzchu ciasta, a potem posypać np. posiekanymi orzechami.

Dekorowanie tylkami

Tutaj do pomocy zaprzęgamy już specjalistyczne tylki, czyli metalowe końcówki z różnymi otworami. Dzięki nim możemy krem wycisnąć w fantazyjny sposób.

Ciasteczka możemy udekorować lukrem – szczególnie wdzięcznie wygląda to na pierniczkach.

Tort możemy obłożyć kremem, albo specjalną masą cukrową.

Zresztą temat tortów, to temat rzeka – sami zobaczcie w kategorii Torty.

Jeśli chcecie wiedzieć jak zr obić róże z kremu, jak przygotować lukier do ciasteczek, albo na przykład chipsy gruszkowe, to koniecznie zajrzyjcie do mnie.

Oto moje pomysły na dekorowanie wypieków:

najlepsze wypieki i sałatki

Ebook za darmo!

Zapisz się do mojego newslettera, a otrzymasz kod uprawniający na darmowe pobranie ebooka Wielkanocne Wypieki

Nie spamujemy! Zapoznaj się z polityką prywatności.

Archiwum

Jestem również tu

rondel
Baza przepisów kulinarnych

Zobacz przepisy: Dekorowanie wypieków