Dekorowanie wypieków
Dekorowanie wypieków
Dekorowanie wypieków może się czasami śnić po nocach jako największy koszmar :)
Chociaż nie musi to być wcale takie straszne.
Najprostsza dekoracja z możliwych, to po prostu cukier puder posypany po wierzchu ;)
Pięknie wyglądają ciasta i desery udekorowane owocami, albo rozpuszczoną czekoladą – jeszcze lepiej jak jest i to, i to :D
Ciasta możecie udekorować kremem – wystarczy go po prostu rozsmarować na wierzchu ciasta, a potem posypać np. posiekanymi orzechami.
Dekorowanie tylkami
Tutaj do pomocy zaprzęgamy już specjalistyczne tylki, czyli metalowe końcówki z różnymi otworami. Dzięki nim możemy krem wycisnąć w fantazyjny sposób.
Ciasteczka możemy udekorować lukrem – szczególnie wdzięcznie wygląda to na pierniczkach.
Tort możemy obłożyć kremem, albo specjalną masą cukrową.
Zresztą temat tortów, to temat rzeka – sami zobaczcie w kategorii Torty.
Jeśli chcecie wiedzieć jak zr obić róże z kremu, jak przygotować lukier do ciasteczek, albo na przykład chipsy gruszkowe, to koniecznie zajrzyjcie do mnie.