biała czekolada

biała czekolada


Biała czekolada – przepisy z czekoladą dla każdego!

Czy biała czekolada, to czekolada? Czy też nie?

Jak dla mnie – jak najbardziej!

Od czekolady mlecznej, deserowej i gorzkiej odróżnią ją to, że nie ma w składzie proszku kakaowego.

Powstaje ona poprzez stopniowe rozpuszczanie masła kakaowego, do którego następnie dodaje się mleko w proszku, cukier i inne składniki.

Taka czekolada, to idealne rozwiązanie dla osób uczulonych na kakao.

Ja sama uwielbiam białą czekoladę i zajadam sobie po kosteczce.

Ale jednak najbardziej lubię ją jako składnik domowych wypieków i deserów.

Świetnie sprawdzi się do przygotowania domowych lodów, musów czekoladowych, różnych kremów do ciast a nawet zrobicie z niej gorącą czekoladę!

Wypróbujcie moje przepisy z białą czekoladą!

najlepsze wypieki i sałatki

Ebook za darmo!

Zapisz się do mojego newslettera, a otrzymasz kod uprawniający na darmowe pobranie ebooka Wielkanocne Wypieki

Nie spamujemy! Zapoznaj się z polityką prywatności.

Archiwum

Jestem również tu

rondel
Baza przepisów kulinarnych

Zobacz przepisy: biała czekolada